Partizan nakon preokreta savladao Radnički 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički (3:1) nakon preokreta odlažući tako slavlje Crvene zvezde, koja je mogla sinoć, četiri kola pre kraja, doći do šampionske titule da je večiti rival kiksnuo. Da ne bude iznenađenja u Humskoj pobrinuo se pre svih Đorđe Ivanović, koji je bio dvostruki strelac, odnosno Tošić, koji je postavio konačan rezultat.

Prednost gostima doneo je već u 13. minutu Milan Pavkov, matiravši glavom golmana Jovičića nakon dobro izvedenog kornera. Slavlje Nišlija ipak nije dugo trajalo, jer je samo tri minuta kasnije Ivanović vratio meč u egal. Nakon još nekoliko solidnih prilika za crno-bele isti igrač režirao je preokret u poslednjem minute prvog poluvremena iskoristivši asistenciju Tošića. Upravo ovaj dvojac, samo u zamenjenim ulogama, postaviće konačan rezultat u 57. minutu kada je Ivanović probio po levom krilu i pronašao reprezentativca Srbije koji upisuje svoj 11. pogodak ove sezone. Tako je Partizan stigao do 39 bodova dok je Radnički ostao na 28 I sve je dalje od evropskih takmičenja.  

– Igrali smo na visokom nivou i uspeli da se dignemo posle prvog primljenog pogotka. Važan trijumf pre svega na psihološkom planu, vratili smo se na pobednički kolosek. Ivanović je odigrao zaista odličnu utakmicu, on raste iz dana u dan – zaključio je nakon susreta trener crno-belih Miroslav Đukić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari