Partizan ne može četvrtfinale ABA lige da igra u Areni 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ

Vest da će košarkaši Partizana biti domaćini Studentskom centru u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a ne u Areni, 15. maja u 19 časova, na startu četvrtfinalne serije ABA lige, dovoljna je za sumnju i traženje „pravog“ razloga.

Ne i onog koji bi mogao da se podvede pod zauzetost, jer je zvanični kalendar događaja prazan do 25. juna i koncerta grupe „Skorpions“. Trenutna selidba je, ipak, oročena na minimalni vremenski rok.

„U Areni smo imali aktivnosti zatvorenog tipa poput ‘Tumorou konferens’, koje su bile najavljene još početkom godine. A kako su crno – beli igrali čak i majstoricu evroligaškog plej ofa, njihov raspored završnice regionalne lige, zakazan je opravdano u poslednji čas. Na terenu i oko njega, nismo uspeli da sklonimo 200 tona opreme za tako kratak rok, a time je uskraćen i termin treninga. To je jedini razlog što su trenutno domaćini u bivšem ‘Pioniru’“, kaže Goran Grbović za Sport klub.

Direktor najveće beogradske dvorane je poručio da je „priča“ šta se zapravo iza brda valja, totalno bez osnova.

„Ne pada mi na pamet da komentarišem sve i svašta, a počeli su i da me ne zovu, sve znaju unapred. Istina je vredna, ali su glasine neprocenjive, tako se mnogi ponašaju. Partizan se brzo vraća u Arenu, samo da na vreme dobijemo datume odigravanja utakmica do kraja sezone. Nadam se da će ABA liga to sada lakše raditi, s obzirom da crno-beli ne igraju fajnal for Evrolige.“

Tim iz Humske očekuju najmanje dva meča u četvrtfinalu ABA, predstojeći u glavnom gradu, pa sledi selidba u Podgoricu 18. maja, dok će termin eventualne majstorice naknadno biti objavljen. Ako ne bude iznenađenja, prvu utakmicu polufinala protiv Olimpije trebalo bi da igraju u Areni, mada je u poslednjoj dekadi maja najavljeno jednodnevno političko okupljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari