Partizan ne računa na Markusa Pejdža 1Foto: STARSPORT

Doveo je Partizan, zaključno sa poslednjim pojačanjem, Balšom Koprivicom, osmoricu novih igrača i po svemu sudeći na tome se neće završiti jedan od najbogatijih prelaznih rokova u poslednjoj deceniji.
Crno-beli moraju dodatno da pojačaju centarsku liniju, pogotovo ako se ispostavi da zbog zdravstvenih razloga Vil Mozli neće moći da nastavi profesionalnu karijeru (problem sa srcem).
U međuvremenu, trener Željko Obradović pročistio je redove iz prošlosezonskog sastava u meri da su „preživeli“ samo Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović i Rade Zagorac.
Sjajni stručnjak potvrdio je da Markus Pejdž neće nastaviti karijeru u Partizanu, uprkos validnom ugovoru.

Čim se nije pojavio na predviđenom okupljanju prošle nedelje, dalo se naslutiti da levoruki šuter nije u planovima trenera Obradovića.

Uostalom, Partizan se tokom leta posebno pojačao na mestima u spoljnoj liniji (četvorica novajlija) što je uz Dangubića, Trifunovića i Zagorca stvorilo konkurenciju u kojoj je Pejdž naprosto morao da otpadne.

“ U ovom trenutku Markus Pejdž nije sa nama. On je u nekom totalno drugom, kako da kažem, statusu, tako da ja nijednog trenutka nisam sa Zoranom (Savićem) pričao o tome da bi on trebalo da bude deo ovog tima“, otkrio je trener Obradović u razgovoru za bhbasket.ba.

Planski je trener Obradović doveo po četvoricu igrača u spoljnoj i unutrašnjoj liniji.

Njima su mesta zagarantovana; kada im se pridodaju Dangubić, Zagorac i Trifunović još samo jedno mesto je preostalo kako bi se popunio glavni roster i ono će biti pokriveno inostranim rešenjem.

Nažalost, u takvoj konstelaciji ostaće malo mesta za mlade igrače iz Partizanove škole.

“ Osam pojačanja, šta to znači? Ako smo mi od prošlogodišnjeg tima zadržali u ovom timu trojicu igrača, to su Rade Zagorac, Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović, onda nekog moraš da dovedeš. Treba da napravimo tim“, poručio je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari