Partizan nije odoleo ponudi Bolonje: Mihajlo Ilić odlazi za 4.500.000 evra 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Daroviti štoper karijeru nastavlja u najprijatnijem ovosezonskom iznenađenju u Seriji A.

I da nije ophrven finansijskim problemima, teško da bi Partizan mogao da odbije unosnu ponudu Bolonje.

Jednostavno, u okolnostima u kojima se nalazi domaći fudbal, najveći naši talenti procenjeni su na nekih 5.000.000 evra.

Kada takva ponuda stigne, svaki klub, zaključno sa Crvenom zvezdom i Partizanom, svestan je da bolju neće dobiti i da bi tržišna vrednost igrača mogla samo da vremenom bude manja.

Crno-beli su na kraju prihvatili ponudu Bolonje i prema saznanjima Mozzart sporta za transfer darovitog fudbalera iz Jagodine prihodovaće 4.500.000 evra.

Ukoliko mladi reprezentativac Srbije bude ispunio planiranu kvotu utakmica, crno-beli bi mogli da prihoduju dodatnih milion evra.

Ilić je pod komandom Igora Duljaja bio standardan, najčešće igravši sa kapitenom Svetozarom Markovićem u poslednjoj liniji.

Iako još uvek nije kompletan defanzivac i uprkos tome što mu brzina nije jača strana, za njegov talent raspitivali su se i Anderleht kao i pojedini turski i ruski klubovi.

Na kraju je Bolonja poslala konkretnu ponudu tako da će Ilić uskoro moći da se upozna sa odličnim stručnjakom Tijagom Motom, koji uspešno vodi klub sa stadiona „Renato Dal Ara“.

Transfer potencijalnog reprezentativca Srbije i kandidata za put na Evropsko prvenstvo jedan je od unosnijih kluba iz Humske poslednjih godina.

Strahinja Pavlović jedini je za osetno veći novac prešao u Monako (10.000.000 evra) dok su transferi Filipa Stevanovića u Mančester siti i Nikole Milenkovića u Fiorentinu bili oko 6.000.000 evra.

Još uvek nije poznato da li je u ugovoru i stavka u vezi sa potencijalnim procentima u korist Partizana u slučaju naredne prodaje mladog fudbalera, odnosno da li postoji mogućnost da u Humskoj ostane do juna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari