Partizan opet na tapetu FIFA: Suspenzija prelaznog roka zbog duga Asanu, Vazura uverava da će stvar biti rešena blagovremeno 1Foto: Predrag Milosavljevic / STARSPORT

Svetska fudbalska federacija (FIFA) ponovo ima posla s Partizanom.

Zabranila je crno-belima da registruju nove igrače u sledeća tri prelazna roka, letnja i zimska, što znači da će im ruke za pojačanja biti odrešene tek s početkom 2026.

Razlog je, saznaje Sport Klub, dug od 460.000 evra prema Japancu Takumi Asanu, koji je u Humsku došao u leto 2019, a razišao se s klubom u proleće 2021, ne dočekavši kraj srpskog prvenstva, a ni finale Kupa između večitih rivala, koje je Crvenoj zvezdi na njenom stadionu pripalo na penale.

Zatim je potpisao za Bohum, u kojem je u poslednje tri sezone igrao u Bundesligi.

Ugovor mu ističe uskoro.

I ako ode, ostaće upisan njegov doprinos za opstanak kluba u najboljem društvu nemačkog fudbala, s obzirom na to da je u Diseldorfu bio jedan od strelaca iz penala u revanšu razigravanja s Fortunom, koja je bila trećeplasirana u Bundesligi 2 (Erhan Mašović nije iskoristio jedanaesterac za Bohum u trećoj seriji, a nije ni Asanov zemljak Takaši Učino u poslednjoj za domaćina).

Kazna Partizanu teče od 17. aprila, a izrečena je po presudi Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani u Asanovu korist.

Crno-bele je ista muka morila i pre dve godine.

Dugovalo se Luganu za transfer Filipa Holendera u leto 2021 (prethodno odigrao skoro celu prethodnu sezonu na pozajmici iz švajcarskog tima).

FIFA je izrekla 18-mesečnu suspenziju, ali se Partizan ubrzo snašao za pare.

Njegov generalni dirktor Miloš Vazura u izjavi za Telegraf.rs uverava da će i novi problem biti blagovremeno otklonjen i da će viceprvak Srbije moći da dovede novajlije koji bi trebalo da mu budu od pomoći i za start od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Fenerbahčea ili kijevskog Dinama (žreb 19. juna).

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari