Partizan oscilirao, ali sa ubedljivom prednošću putuje na Maltu 1foto: Starsport.rs

Uspeo je Partizan u nameri da rezultatski ubedljivo dobije prvi meč plej-ofa Lige konferencija i rasterećenije dočeka revanš na Malti. Hamrun je savladan sa obećavajućih 4:1 (3:0), međutim u taboru Partizana morali bi da optimizam svedu na meru koja će obuhvatati i dominaciju Maltežana u prvih petanestak minuta drugog poluvremena.

Jesu crno-beli kvalitetniji od rivala sa Malte, nesumnjivo, ali je individualna i timska forma takva da se zaključak ne može izvesti pre revanša na terenu Hamruna.

Nije trebalo puno vremena Petriću, da po preuzimanju ekipe od Stolice, uoči osnovne nedostatke u manevru crno-belih. Već protiv Hamruna odlučio je da promeni formaciju, zaigra sa trojicom štopera i Natha premesti na klupu za rezerve. Ulogu primarnog kreativca preuzeo je, od starta sezone osporavani Andrade, koji je delić svog talenta demonstrirao protiv nedoraslog protivnika sa Malte.

Jeste Hamrun priredio iznanđenja u prethodnim kvalifikacionim rundama, ali je naspram fudbalera Partizana delovao atletski, fizički i tehničko-taktički u tolikom zaostatku da je pitanje kako bi se snašao i u Superligi Srbije.

Uprkos inferiornosti izabranika srpskog stručnjaka Branka Niševića, igra Partizana bila je uglavnom spora, nepovezana i često zavisna od napravljenih grešaka rivala.

Petrić je napravio dobar trenerski manevar premeštanjem Živkovića na desni bok, poverivši mu sijaset ofanzivnih zadataka. Učestvovao je 28-godišnji fudbaler kod uvodna dva gola; kod prvog je presekao pas, pronašao Meniga koji je iz prve izbacio Rikarda ispred protivničkog golmana. Najbolji strelac Partizana rutinski je doveo crno-bele u vođstvo, postavši sa 14 golova treći najbolji strelac u međunarodnim takmičenjima, u istoriji kluba iz Humske.

Živković je izveo i odličan korner, nedugo zatim, a redovno prisutni u skoku, Vujačić je na prvoj stativi spojio Uroševića sa golom Hamruna.

Opustili su se potom crno-beli, rešili da prepuste posed Maltežanima i upravo je takav rezon doveo do trećeg gola. Andrade je u svom šesnastercu oduzeo posed Hamruna, posle duplog pasa sa Menigom već je bio u opasnoj zoni, uvidevši na vreme Dijabatea, nesebično ga je poslužio, a fudbaler iz Malija imao je lakši deo posla da savlada Bonelja.

Opet je Partizan imao bled period, toliko loš da je igra Hamruna u uvodnih petnaestak minuta drugog poluvremena zaličila na nekog daleko potentnijeg rivala.

Ostali su navijači zatečeni viđenim, Hamrun je posle jednog kornera smanjio na 3:1, a odmah potom imao još par dobrih prilika.

Naročito loše, crno-beli su branili protivničke prekide. Ponovo je golman Popović iskazao određene nesigurnosti u meri da je Hamrun mogao da prednost crno-belih svede na samo gol razlike. Shvatio je Petrić na vreme da će morati da reaguje; pojačao je manevar ulaskom Belića, pomerio linije tima ka protivničkom šesnastercu i time omogućio svojim izabranicima da lakše dolaze do poseda.

Uspeo je Partizan da prevaziđe krizni period; naročito Dijabate i Andrade bili su angažovani toliko da su pre gola kreativca sa Zelenortskih Ostrva imali par dobrih šansi.

Kao i kod uvodna dva gola, Živković je ponovo učestvovao tako što je presekao pas fudbalera Hamruna, pronašao je Andradea, koji je u saradnji sa Rikardom uspeo da razliku vrati na obećavajuća tri gola.

Poslednje sekvence na utakmici nateraće sigurno stručni štab crno-belih da dobro promisli kako će se suportstaviti rivalu na Malti, posebno jer je prednost mogla da bude svedena na dva gola prednosti.

Partizan bi, ipak, trebalo da rasterećenije otputuje na Maltu, pokuša da se duplim trijumfom plasira u grupnu fazu Lige konferencija i time osetno promeni momentum u nastavku sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari