Partizan oslabljen za meč sa Virtusom: Smailagić sigurno ne igra, neizvestan nastup Doužera 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Posle dva vezana poraza, košarkaše Partizana u četvrtak očekuje važan meč sa Virtusom u 17. kolu Evrolige (18.30, Sport Klub1).

Crno-beli su se iz Zadra vratili sa doživljenim debaklom, ali i sa dvojicom važnih igrača koji su meč završili ranije zbog povreda.

Doužer je izašao iz igre zbog bola u kolenu, dok je Smailagić izvrnuo skočni zglob.

Centar polivalentnih karakteristika neće moći da pomogne saigračima protiv Virtusa, dok će Doužer biti u sastavu.

– Smailagić sigurno neće igrati, svi ostali su u redu, sem naravno Avramovića. Trifunović je počeo da trenira, pretpostavljam da će biti u timu zato što nemam drugih igrača, ali ne verujem da je u stanju da pomogne – otkrio je Željko Obradović, osvrnuvši se potom na slabo izdanje njegovih pulena u Zadru.

– Bili smo sedam dana van Beograda i to je izgleda ostavilo posledice, pre svega ta poslednja utakmica u Zadru, gde je protivnik igrao sa maksimalnom motivacijom, a mi ne baš na potrebnom nivou. Srećni smo što smo ponovo u Areni, što igramo protiv tima koji je u izvanrednoj formi i ima izuzetan kvalitet. Igra veoma dobro i biće potrebno da se odigra mnogo dobra utakmica, ako želimo da napravimo pozitivan rezultat. Sve se otprilike zna. Ko su prve opcije u napadu, s tim što u odnosu na protivnika postavljaju neke stvari, što u krajnjoj liniji svi radimo.

Trofejni stručnjak smatra da pristup igri u četvrtak mora biti na mnogo višem nivou u poređenju sa nastupom u Zadru.

– Nadam se da se neće ponoviti Zadar u smislu želje i motivacije, da će biti na apsolutno drugom nivou, ali i pamet i glava su potrebni da bi se odigrala dobra utakmica. Imali smo dva treninga, današnji je bio prilično dobar i voleo bih da se to preslika na utakmicu. Ako tako bude, onda će to biti apsolutno drugačija slika u odnosu na prethodni meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari