Partizan ostao bez dvojice najboljih, trener Stanojević se nada novim odlascima: “Neki će da odu, a za neke se nadam da će da odu” 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana su protiv Genta doživeli i peti poraz (1:0) u šestoj utakmici koliko su ovog leta odigrali u UEFA takmičenjima, a posle meča u Belgiji trener Aleksandar Stanojević rekao je da klub mora da proda još igrača.

Stanojević je saopštio da ekipu iz Humske napuštaju Mateus Saldanja i kapiten Svetozar Marković i dodao da se nada da će još neki fudbaleri crno-belih napustiti klub.

„Saldanja nije igrao zbog lakše povrede i klub nije hteo da rizikuje jer je blizu odlaska. Kapiten isto blizu odlaska. Nadam se da i neki koji nisu u pprvom lanu treba da budu blizu odlaska. Mnogo igrača ima, treba nam balans“, istakao je Stanojević i dodao:

„Teško je za nas da smo eliminisani iz Evrope, ali ne možemo da prođemo ako ne postignemo gol. Neverovatno je da nismo iskoristili neke šanse“.

On je rekao da je u teškom trenutku preuzeo ekipu Partizana i da je sada pravi trenutak da klub počne da pravi tim za budućnost.

Partizan ostao bez dvojice najboljih, trener Stanojević se nada novim odlascima: “Neki će da odu, a za neke se nadam da će da odu” 2
Foto: Starsport

„Svestan sam bio gde dolazim. Protiv Lugana i Genta smo bili na dobrom nivou, međutim, to malo što nam je falilo za Evropu je mnogo. Ne mogu da budem nezadovoljan s obzirom kako smo počeli. Znamo šta nam fali, znamo šta nam treba i idemo da pravimo tim za neki naredni period“.

Crno-beli su u dvomeču sa Gentom propustili veliki broj prilika.

„Šanse koje nismo iskoristili su bile izuzetne šanse, nemoguće smo promašili. Bili smo egal na njihovom terenu i to protiv belgijskog predstavnika, koji ima dobru ekipu. Oni su dali svoje golove, mi naše nismo. Dvomeč je bio egal po igri, ali rezultat kreira mišljenje i raspoloženje“.

Stanojević je najavio da će crno-beli sada usmeriti ambicije na domaća takmičenja i još jednom ponovio da neki fudbaleri treba da napuste Humsku.

„Hoću da budem zadovoljan, da napravimo dobru ekipu, onakvu kakvu ja želiim, da budemo konkurentni, a posle da jurimo trofeje i bodove. Prvo da napravimo tim.  Vremena nema, radimo u hodu, imamo određene probleme. Nalazimo se u tranzicionom periodu koji moramo da prođemo. Nadamo se i dolascima pojačanja u reprezentativnoj pauzi. Neki će da odu, a za neke se nadam da će da odu“, rekao je trener Partizana posle utakmice u Gentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari