Partizan ozvaničio prvo letnje pojačanje: Povratnik Jovanović za ostvarenje najviših ciljeva 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Dvadeset petogodišnji napadač trebalo bi da bude kompenzacija za Mateusa Saldanju, verovatno i Sameda Baždara.

Partizan je dobrih desetak dana bio u stanju fudbalske hibernacije nakon završetka sezone, međutim poslednjih dana polako se aktivira i to na svim poljima.

Nakon informacija u vezi sa novim kadrovskim rešenjima, kako u upravi (Milija Babović, Ljubiša Tumbaković), tako i kraj klupe (Aleksandar Stanojević) danas je obavljena i promocija prvog letnjeg pojačanja.

Đorđe Jovanović vratio se u klub u kojem je stasavao kroz mlađe kategorije, željan da se dokaže navijačima koji nisu imali dovoljan uvid u njegove fudbalske kvalitete, s obzirom na to da je još kao tinejdžer otišao iz Humske.

– Puno mi je srce. Kao mali sam došao u Partizan, prošao sve mlađe kategorije i znam šta znači grb kluba, pritisak, ali i ogromna ljubav koja uz to ide. Otišao sam praktično kao dete, a vraćam se fudbalski zreo i vrlo dobro znam šta su klupski zahtevi i želje navijača – samo najviši ciljevi. Ispred nas su kvalifikacije za Ligu šampiona, kao san svakog fudbalera i praktično od danas kreću za mene pripreme za moju novu eru u Partizanu. Daću i više od maksimuma i radujem se izlasku pred navijače na mom stadionu. Privilegija je i zadovoljstvo – poručio je momak sa Kosova i Metohije u svom prvom obraćanju javnosti kao fudbaler Partizana.

Jovanović je pod ugovorom sa švajcarskim Bazelom i u Partizanu će u narednoj sezoni nastupati kao pozajmljen fudbaler.

Još uvek nije poznato da li u okviru pozajmice postoji i opcija otkupa ugovora, s obzirom na to da se pominjala mogućnost da Partizan idućeg leta postane vlasnik njegovog ugovora ukoliko bude bio spreman da plati obeštećenje u iznosu od nekih 1,5 miliona evra.

Crno-beli bi trebalo da za pozajmicu izdvoje oko 500.000 evra.

Jovanović je sa 19 godina napustio Partizan i prešao u belgijski Lokeren u kome nije uspeo da se dokaže.

Odluka da 2021. pređe u Čukarički ispostavila se kao ispravna, posebno jer je nedugo zatim otišao u Makabi iz Tel Aviva za obeštećenje od maltene 2.000.000 evra.

U izraelskom klubu je za sezonu i po postigao 32 gola zbog čega je i prešao u Bazel prošlog leta. Švajcarski klub je za obeštećenje platio 2,8 miliona evra, a Jovanović je na 23 utakmice imao učinak od šest golova i asistencija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari