Gol Uroševića pa otaljavanje posla 1Foto: STARSPORT

Jedan gol, Slobodana Uroševića, bio je dovoljan Partizanu za sva tri boda protiv Javora (1:0) u Ivanjici, na meču 22. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su ovim trijumfom vezali 10 uzastopnu pobedu u Superligi (11 ukupno, računajući i Kup Srbije).

Partizan je u meč ušao odlično, a presing mu se isplatio već u 14. minutu. Urošević je bio najkoncentrisaniji u kaznenom prostoru posle kornera koji je izveo Jović, te je sa nekih 10 metara uspeo da šutem pronađe lopti put u mrežu uprkos tome što je ispred njega bilo sedam igrača Javora. Treba napomenuti da je golu „kumovalo“ i odlično odigravanje Holendera sa prve stative, koje je dodatno zbunilo defanzivce domaćih.

Ono što trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića treba da zabrine jesu oscilacije koje su još uvek prisutne u igri njegove ekipe. Prvo poluvreme je izgledalo veoma solidno, dok je u drugom delovalo kao da se samo otaljava posao. Sreća po Partizan je što Javor nije znao da iskoristi ovo „dremanje“ gostiju. Ekipa iz Ivanjice umela je da pronađe način da pritisne goste, da dođe sa uigranim pasovima do kaznenog prostora, ali joj je svih 90 minuta nedostajao ono što u fudbalu nazivamo završnim pasom. Mogli su i crno-beli da dupliraju prednost da su Jović i Marković u drugom poluvremenu bili koncentrisaniji, ali srećom im se ti promašaji nisu obili u glavu. Stanojević je defanzivca Makija Banjka prvi put isprobao na poziciji desnog beka, na kojoj je ovaj ostavio sasvim solidan utisak.

Strateg crno-belih priznao je posle utakmice da je Javor  u drugom poluvremenu previše imao loptu u svom posedu i da je sreća možda presudila da sva tri boda ipak odu u Beograd.

– Imali smo šanse na početku prvog poluvremena. Oni su posle toga u nastavku bili izuzetno opasni, visio je i nama gol u vazduhu. Za nas je ovo bila izuzetno teška utakmica, ne pamtim kada smo imali neku ovako tešku utakmicu, i fizički i psihički – napomenuo je Stanojević.

Trener Javora Igor Bondžulić rekao je da je zadovoljan otporom koji je njegova ekipa pružila protiv drugoplasirane ekipe Superlige, ali da mu se ne sviđa što je gol posle kornera primljen veoma „jeftino“.

– Možda smo malo bojažljivo ušli u meč, kad su u Partizanu iskoristili našu nesmotrenost posle kornera što nije smelo da nam se desi. Stekli su sigurnost i imali neke šanse. U nastavku se utakmica promenila, imali smo svoje situacije, bili smo agresivniji. Tanko je imao šansu sa Stojkovićem, imao je zicer, on je odbranio. Znamo da se ne može protiv Partizana stvoriti veliki broj šansi – zaključio je Bondžulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari