Partizan pobedio Bajern u 16. kolu Evrolige, Egzum nosio crno-bele do trećeg uzastopnog trijumfa 1Foto; Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Bajern rezultatom 83:77 u 16. kolu Evrolige.

Ovom pobedom, trećom za redom nakon Efes Pilsena i Fenerbahčea, crno-beli su stigli do učinka od 7-9 u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Dante Egzum, koji je u finišu meča, u trenucima kada je Bajern smanjio zaostatak na četiri poena, preuzeo odgovornost i serijom poena sačuvao prednost svog tima.

Domaćin je odlično ušao u utakmicu, napravio seriju 9-0, ali je tim iz Minhena uzvratio serijom 9-2 i stigao na samo dva poena minusa (11:9).

Ipak, crno-beli su od tog trenutka nametnuli svoj ritam i konstantno povećavali prednost.

Partizan je u ovom periodu igrao sjajno u odbrani, ali je imao problema sa defanzivnim skokom i šutem za tri poena.

U završnici druge četvrtine, posle zakucavanja Trifunovića Partizan je prvi put stigao i do dvocifrene prednosti (41:29) sa kojom je otišao i na poluvreme.

Tokom treće četvrtine Partizan je i dalje kontrolisao ritam utakmice i održavao visoko vođstvo, međutim, u finišu ovog perioda gosti su počeli da smanjuju zaostatak.

Uspeo je Bajern tada da se spusti na jednocifreni zaostatak po prvi put posle dužeg vremena, a treba istaći da je Partizan imao sjajne minute sad Madarom i Lesorom koji su iz pikenrola radili sjajan posao.

Iako su na početku poslednjeg perioda, posle zakucavanja Egzuma, crno-beli ponovo došli do 12 poena viška (63:51), zbog problema sa ličnim greškama Željko Obradović je bio prinuđen da Lesora, Egzuma i Papapetrua izvede iz igre i sačuva za finiš utakmice.

Gosti su to iskoristili i pet minuta pre kraja prišli su na pet poena zaostatka (68:63).

U tim trenucima razigrao se Otelo Hanter, nakon čije trojke je Bajern došao do minusa od tri poena (75:72), ali je tada Egzum preuzeo odgovornost i serijom poena doneo pobedu svojoj ekipi.

Kod Partizana Eksum je bio najefikasniji sa 19 poena, dok su značajne role imali Matijas Lesor sa 16 poena i 11 skokova, Zek Ledej sa 15 poena i devet skokova, kao i Jan Madar sa 14 poena.

Na drugoj strani Otelo Hanter je imao dabl dabl učinak od 16 poena i 14 skokova, dok je Ognjen Jaramaz zabeležio partiju sezone sa 14 poena.

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan igra u četvrtak 5. januara kada u Beogradu gostuje Monako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari