Partizan pobedio Monako posle produžetka, peti uzastopni trijumf crno-belih u Areni 1Foto by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Monako posle produžetka rezultatom 89:85 u utakmici 12. kola Evrolige.

U dramatičnoj utakmici, posle 40 minuta igre rezultat je bio 72:72, nakon što je Majk Džejms deset sekundi pre kraja pogodio trojku, da bi potom Kevin Panter promašio šut za pobedu.

U dodatnih pet minuta crno-beli su imali i četiri poena prednosti posle trojke Pantera (80:76), ali su gosti uspeli da preokrenu.

U poslednjih 60 sekundi, posle serije neverovatnih sudijskih odluka, Doužer je 35 sekundi pre kraja ubacio jedno slobodno bacanje za prednost svog tima od 85:83, ali je Motejunas potom najpre promašio šut za izjednačenje a onda napravio nesportski faul nad Smailagićem, koji je ubacio oba penala.

Međutim, Doužer je predao loptu igračima Monaka koji su 1,1 sekund pre kraja smanjili na 87:85.

Trener Obradović tražio je tajm-aut da bi se lopta prenela u polje napada, da bi zatim Naneli postavio konačan rezultat.

U još jednoj utakmici koja je ličila na rat, crno-beli su pokazali još jednom da su ekipa napravljena za bitku.

To se posebno odnosi na kapitena Kevina Pantera, koji je ponovo preuzeo odgovornost kada se lomio rezultat, u najvažnijim trenucima kada se i odlučivao pobednik.

Iako oslabljen zbog izostanka Frenka Kaminskog Partizan je odlično krenuo, poveo 11:2.

Međutim, Monako je odgovorio i serijom 10-1 došao do izjednačenja 12:12, a od tada se igralo u serijama od šest, sedam vezanih poena za jedan ili drugi tim. Kada bi jedna ekipa napravila seriju, rival bi odgovorio, ne dozvoljavajući veću rezultatsku prednost.

Izjednačeno je bilo pred početak četvrte četvrtine (51:51), a onda sjajan početak Partizana i serija 12-4 za vođstvo 65:57. I onda kada je delovalo da je prelomljena utakmica Monako pravi seriju 9-1 i dolazi do egala 66:66 tri minuta pre kraja.

Usledila je prava drama. Prvo su Kaboklo i Naneli pogodili samo po jedno slobodno bacanje. Onda je kapiten Kevin Panter preuzeo odgovornos i odveo crno-bele na 70:66. Međutim, Maik Džejms je uzvratio trojkom za prilazak na poem zaostatka.

Ponovo je na liniju slobodnih bacanja završio Naneli, ali je ovog puta bio precizan oba puta i odveo Partizan na 72:69.

Međutim, Džejms je pogodio još jednu trojku za 72:72 čime je izborio produžetak.

U dodatnih pet minuta ponovo je Panter doveo crno-bele na korak do pobede, ali su Džejms i Lojdnapravili novi preokret i vođstvo Monaka 83:82.

Međutim, posle poena Kabokla domaći su u poslednji minut produžetka ušli sa minimalnom prednošću – 84:83. Na kraju su Doužer, Smailagić i Naneli pogocima sa slobodnih bacanja odveli Partizan do pobede.

Najefikasniji kod domaćih bio je Panter sa 25 poena, Naneli je ubacio 23, Doužer 15, a Kabolo 13.

U ekipi Monaka Motejunas je postigao 23 poena, Majk Džejms 16, a Braun 10.

Crno-beli su ostvarili peti uzastopni trijumf na svom parketu i sada imaju skor od šest pobeda i isto toliko poraza, što im daje šansu da se bore za plasman u narednu fazu ovog takmičenja.

Partizan u sledećem kolu 7. decembra dočekuje Olimpiju iz Milana (20.30), dok Monako igra dan kasnije u Kaunasu protiv Žalgirisa (19.00).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari