Partizan pobedio Panatinaikos u 34. kolu Evrolige, crno-beli protiv Reala u plej-ofu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Panatinaikos rezultatom 83:81 u 34. kolu Evrolige i u plej-ofu ovog takmičenja igraće protiv madridskog Reala.

Košarkaši Partizana pobedili su Panatinaikos rezultatom 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15) u 34. kolu Evrolige i u plej-ofu ovog takmičenja igraće protiv madridskog Reala.

Trijumfom nad ekipom iz Atine crno-beli su ligaški deo takmičenja završili na šestom mestu, sa skorom od 20 pobeda i 14 poraza.

Prve utakmice plej-ofa na programu su 25. i 27. aprila u Madridu, treća je 2. maja u Beogradu, a ukoliko do tada ne bude odlučen pobednik serije naredni termini su 4. maj u Beogradu i 10. maj u Madridu.

Na završni turnir u Kaunasu plasiraće se ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Partizan je do pobede nad Panatinaikosom stigao mnogo teže nego što se očekivalo, a košarkaši Željka Obradovića, očigledno pod psihološkim pritiskom zbog slavljeničke atmosfere u „Areni“, meč su prelomili u poslednjoj četvrtini.

Poene za pobedu domaćoj ekipi postigao je Džejms Naneli, koji je 32 sekunde pre kraja pogodio šut za tri poena.

U poslednjem napadu gostiju Matijas Lesor je sjajnom odbranom sprečio najboljeg igrača Panatinaikosa Dvejna Bejkona da šutira, da bi potom pobedu svom timu pokušao da donese Mateuš Ponitka, ali Poljak nije pogodio trojku.

Partizan je loše ušao u utakmicu, delom i zbog toga što je Željko Obradović želeo da neke od svojih najboljih igrača sačuva od umora i ličnih grešaka.

Ipak, gosti su iskoristili seriju grešaka u napadu crno-belih i serijom lakih poena stekli prednost i samopouzdanje.

Kada je trener domaćih pokušao da zaustavi Panatinaikos izmenama već je bilo kasno, jer su Atinjani u 15 minutu došli i do vođstva od 18 poena (38:20).

Kao i u nekoliko prethodnih duela preokret u igri crno-belih doneo je Aleksa Avramović, nakon čijeg ulaska je Partizan napravio seriju od 10-0 i na poluvreme otišao sa minusom od šest poena.

Očekivalo se da će Partizan odmah nakon poluvremena uspet da preokrene rezultat, ali gosti su tokom treće četvrtine uspevali da zadrže prednost.

U poslednjem periodu Panatinaikos je u jednom trenutku imao i prednost od 11 poena (71:60) i to kao da je bio momenat kada su crno-beli shvatili da im preti poraz.

Ponovo je Avramović sjajnom odbranom doneo svom timu nekoliko lakih poena, razigrao se Dante Egzum i u 35. minutu, posle njegove trojke domaći su preokrenuli rezultat (72:71).

Sve do kraja igralo se koš za koš, da bi veliku pobedu Partizanu doneo Džejms Naneli, trojkom na 35 sekundi pre kraja.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dante Egzum sa 18 poena, Kevin Panter je ubacio 17, Aleksa Avramović je postigao 14, dok su Matijas Lesor i Zek Ledej imali po devet poena.

Na drugoj strani je Dvejn Bejkon ubacio 19 poena, Ponitka je imao 12, Arturas Gudaitis 11, a Marijus Grigonis deset poena.

U plej ofu Evrolige sastaju se još i Olimpijakos – Fenerbahče, Barselona – Žalgiris i Monako – Makabi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari