Partizan pobedio Pariz košem u poslednjim sekundama i osvojio „NIS Open air“ turnir 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Košarkaši Partizana pobednici su „NIS Open air“ turnira pošto su u drugoj utakmici pobedili Pariz rezultatom 83:82 (21:21, 25:23, 22:22, 15:17).

Crno-beli su pri rezultatu 82:81 za rivala imali deset sekundi za poslednji napad, a koš je dve sekunde pre kraja ubacio Brendon Dejvis.

Bio je ovo i najozbiljniji test za ekipu Željka Obradovića u dosadašnjem delu priprema, jer je ekipa iz glavnog grada Francuske prošle sezone dominantno osvojila Evrokup prošle sezone.

Kod Partizana najefikasniji su bili Karlik Džons, Sterling Braun i Frenk Nilikina sa po 13 poena, Tajrik Džons je meč završio sa 12 poena, po deset su imali Bonga i Dejvis.

Kod Pariza istakli su se Nadir Ifi sa 19 poena, Ti-Džej Šorts sa 18 i Tajson Vard sa 16 poena.

Partizan sada putuje u Atinu na turnir “Pavlos Janakopulos” na kojem nastupaju Panatinaikos, Makabi i Efes.

Na antičkom “Panatinaiko” stadionu u grčkoj prestonici Partizan će 21. septembra pred 40.000 gledalaca na otvorenom igrati protiv Panatinaikosa, aktuelnog prvaka Evrope.

Evroligaška sezona počinje trećeg oktobra, kada Partizan gostuje Baskoniji u Vitoriji, dok u ABA ligi crno-beli startuju 25. septembra, kada dočekuju čačanski Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari