Partizan pobedio Skenderbeg u Beogradu 1Foto: STARSPORT

U četvrtom kolu B grupe Lige Evrope fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Skenderbeg 2:0 i tako uvećali šanse da prezime u drugom po kvalitetu klupskom evropskom takmičenju.

Poveli su „crno-beli“ preko Tošića u 41. minutu, da bi pobedu potvrdio Tavamba u drugom poluvremenu.

Bili su Đukićevi izabranici bolji rival tokom čitavog susreta, ali su u meč ušli bojažljivo, pretivši uglavnom iz prekida.

I nakon jednog takvog su i poveli, Zoran Tošič je bio fauliran na nekih 25 metara, a onda je izuzetno precizno izveo slobodan udarac, u donji desni ugao gola Orhesa Hašija, pa je golman gostiju mogao samo pogledom da isprati loptu.

Od tog trenutka gosti preuzimaju inicijativu i prete u nekoliko navrata iz slobodnih udaraca, no Đukićevi izabranici odlaze potpuno zasluženo na odmor sa prednošću.

U drugom poluvremenu Partizan je ponovo bio bolji rival, a Leandro Tavamba je duplirao prednost u 66. minutu, što će biti i konačan rezultat susreta.

U drugom meču iste grupe Dinamo Kijev je kao gost savladao Jang Bojs sa 1:0 i sa deset bodova se praktično plasirao u nokaut fazu takmičenja, a za drugo mesto će se do poslednjeg kola boriti Partizan koji ima 5 i Jang Bojs sa 3 osvojena boda.

Skenderbeg je dva boda na poslednjem mestu grupe B.

U narednom, petom kolu, koje je na programu za tri nedelje, sastaju se Partizan – Jang Bojs i Skenderbeg – Dinamo Kijev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari