Partizan bolji od Splita u 20. kolu ABA lige, pobedu crno-belima doneo Naneli trojkom sekund pre kraja (VIDEO) 1Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Split rezultatom 96:95 (27:24, 21:23, 23:24, 25:24) u meču 20. kola ABA lige.

Crno-beli su do trijumfa stigli trojkom koju je 1,5 sekundi pre kraja pogodio Džejms Naneli.

U prepunoj dvorani „Gripe“ gosti su vodili tokom celog prvog poluvremena, ali nisu uspevali da naprave osetniju prednost.

U nastavku je do izražaja došao umor igrača Željka Obradovića, koji su imali velike probleme u defanzivnom skoku i kod slobodnih bacanja.

U finišu meča Partizan je došao do pet poena viška, ali je domaćin nakon šest vezanih poena Šortera 90 sekundi pre kraja stigao do izjednačenja (90:90).

Pogotkom Dominika Mavre Split je šest sekundi pre kraja poveo sa 95:93, međutim, crno-beli su uspeli da organizuju napad nakon kojeg je Naneli pogodio trojku i doneo trijumf svom timu.

Najefikasniji u timu Željka Obradovića bili su Naneli sa 18 poena, Egzum je ubacio 15, Smailagić 13, a Ledej i Vukčević po deset poena.

U domaćoj ekipi najviše poena postigli su Šorter (25), Mavra i Nelson po 22 i Saliven (15).

Nakon 20 odigranih utakmica u ABA ligi Partizan ima učinak od 18 pobeda i dva poraza, dok Split ima skor 8-12.

U narednom kolu crno-beli u ponedeljak dočekuju Crvenu zvezdu (20.00), koja je odigrala dve utakmice manje od ekipe Željka Obradovića i ima skor od 17-1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari