Partizan je juče, posle samo jedne sezone, ostao bez svog najboljeg igrača Stefana Savića, novog defanzivca Mančester Sitija, a uskoro bi mogao i bez tek dovedenog napadača Eduarda Pašeka. U danu kada je mladi štoper potpisao četvorogodišnji ugovor sa „građanima“, Brazilac se nije skidao za sinoćni prijateljski meč s Metalurgom (3:0), i to ne zbog trenerovih skrivanja aduta od Škendije u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ili povrede, već zbog neozbiljnosti i bahatosti uprave srpskog prvaka.


– Eduardo nije igrao jer nismo dobili njegov sertifikat, pa nismo hteli da rizikujemo i dođemo u situaciju da nas neko tuži. Dogovor je bio da Sao Kaetanu prva rata obeštećenja bude uplaćena 1. jula, što Partizan nije uradio – uveo nas je u priču, kao kreč beo, sportski direktor crno-belih Mladen Krstajić.

Ko je kriv zbog toga?

– Ja sam svoj deo posla obavio. Završio sam transfer i doveo igrača, a ostalo nije u mom domenu. Obratite se ljudima koji vode klupske finansije.

Hoće li ga bivši klub vratiti u Brazil?

– Postigli smo dogovor da im novac sutra bude uplaćen. Nadam se da hoće.

Nadate se ili imate garancije da će biti tako?

– Partizan nije moj privatan klub, pa da ja plaćam obeštećenje. Nadam se da će i drugi obaviti svoj deo posla. Ja sada brinem kako da što pre dovedem štopera.

Šta je s tvrdnjom uprave da Partizan ima već obezbeđen i to veliki budžet za ovaj prelazni rok?

– I meni je rečeno da Partizan ima novac. Nadam se da će deo tog biti uplaćen za Eduarda – rezignirano je konstatovao Krstajić, koji je proveru s Makedoncima odgledao u društvu koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa, na sasvim drugoj strani lože od one gde je sedeo predsednik Dragan Đurić.

Štrajk u Humskoj?

Nezadovoljni kašnjenjem plata i premija za Ligu šampiona u Radnoj zajednici FK Partizan razmišljaju o štrajku, o čemu su pismom obavestili Upravni odbor. Iz RZ zahtevaju, navodno, i smenu generalnog sekretara Darka Grubora, direktora stadiona Aleksandra Stepanovića i SC Teleoptik Vladimira Rakočevića. „Budalaština“ prokomentarisao je u svom stilu predsednik kluba Dragan Đurić, dok je Grubor bio nešto konkretniji. Koliko se sećam poslednja plata je isplaćena 25. maja, a uskoro će i drugi deo premija za LŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari