Partizan slavio u Splitu, 29 poena Ognjena Jaramaza 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana su večeras u gostima pobedili Split 86:74 (24:21, 24:21, 22:22, 16:10), u 13. kolu regionalne ABA lige.

Najbolji u Partizanu je bio Ognjen Jaramaz sa 29 poena, a pratili su ga Kodi Miler-Mekentajer sa 13 i Uroš Trifunović sa 11 koševa.

Kod Splita su se izdvojili marko Luković sa 18 i Blaž Mesiček sa 16 poena.

Partizan je na petom mestu sa sedam pobeda i šest poraza, dok je Split sa skorom od četiri pobede i devet poraza na devetoj poziciji.

U narednom kolu, Partizan će gostovati Borcu, dok će Split dočekati Budućnost.

Filipovski: Lepo je videti mlade igrače Splita

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski je zadovoljan pobedom nad Splitom i što se ponovo našao u tom gradu, rekao je novinarima posle meča, a preneo je klupski sajt Partizana.

„Drago mi je da sam u Splitu posle dugo vremena i baš je lepo videti ove mlade igrače Splita, koji stvarno izgledaju lepo i to je dobar materijal i dobra perspektiva“, rekao je Filipovski.

Filipovski je rekao da je Partizan teško igrao zbog smanjene rotacije, bez Markusa Pejdža i Radeta Zagorca.

„Danas smo teško igrali, zbog toga što smo imali samo četiri beka u rotaciji. Bili smo bez Zagorca i Pejdža i sa četiri beka nam je bilo vrlo teško da odigramo. Novica nam je pomogao u nekoliko minuta na poziciji tri. Teško gostovanje i putovanje i srećan sam što smo pobedili“, rekao je on.

Trener crno-belih je izrazio zadovooljstvo što se košarka vraća u Split i žaljenje što se meč igrao bez publike.

„Splitu bih poželeo da nastave sa ovakvim radom i baš mi je drago što se košarka ovde vraća. Šteta što nema publike, sigurno bi došli i pomogli svojim igračima“, izjavio je Filipovski.

Partizan je peti na tabeli sa skorom od sedam pobeda i šest poraza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari