Šta kažu sagovornici Danasa o skandiranju navijača Partizana protiv Telekoma i Rio Tinta? 1Foto: Starsport

Košarkaški klub Partizan 19. avgusta je predstavio tim za novu sezonu manifestacijom „Crno-bela simfonija“, a prilikom dodele plaketa izviždan predstavnik Telekoma.

Objavljeno je i da je novi kapiten Vanja Marinković, a dodeljena su i priznanja.

U trenutku kada je trebalo dodeliti plaketu i drugom zlatnom sponzoru KK Partizan, pored kompanije NIS, usledili su zvižduci prisutnih u dvorani. Nisu prestali sve dok predstavnik kompanije Telekom Srbija nije napustio scenu, prenosi SK.

Prethodne sezone Partizan je imao mnogo problema oko sponzorskog ugovora sa Telekom Srbijom i tokom sezone je to predstavljao veliki problem, podseća Nova.rs.

Navijači su skandirali i protiv kompanije Rio Tinto.

U pauzi između pretposlednje i poslednje tačke Crno-bele simfonije, začulo se i: „Rio Tinto marš iz Srbije“.

Upitan da ovo komentariše Smiljan Banjac, sportski komentator, kaže za Danas da nije iznenađen tim skandiranjem.

Šta kažu sagovornici Danasa o skandiranju navijača Partizana protiv Telekoma i Rio Tinta? 2
Foto: Screenshot/N1

„Potpuno normalno i očekivano, da ne kažem, bilo je „krajnje vreme.“ Šalu na stranu, živimo u vremenima gde se za napisanu misao na mrežama ide na informativni razgovor. Navijači Partizana, barem onaj deo koji je imun na plaćenike koji batinaju neistomišljenike „razmišlja“ kao veći deo naroda. „Vox populi“ odavno je prisutan na košarkaškim utakmicama „crno belih“, pa nisam iznenađen. Strašno je to što je navijački kop iz Ljutice Bogdana, zahvaljujući raznim Čovićima i Terzićima bukvalno okovan, te slične parole tamo nećete čuti. Iskreno se nadam da će, iako to sa sportom nema veze, postati trend koji će se prenositi sa stadiona na stadion iz dvorane u dvoranu. Mada sam i skeptik, jer domaći sport odavno gledaju samo pasionirani ljubitelji, a njih je, složićemo se, ipak mali broj“, kaže Banjac.

Pavle Grbović, lider Pokret slobodnih građana, smatra da će ovakvih situacija biti sve više.

Pavle Grbović
foto FoNet Milica Vučković

„SNS u saradnji upravo sa Telekomom može da održava medijsku iluziju da ne postoji ogromno nezadovoljstvo građana, ali ne može da učini da ono zaista nestane u stvarnom životu. Zbog toga će ovakvih situacija biti sve više i na utakmicama i na ulicama i u svim drugim prilikama. Sa druge strane zvižduci Telekomu su posledica ucenjivanja kluba tokom prethodne sezone, što navijači Partizana ne zaboravljaju“, navodi Grbović za Danas.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke, ističe da se zna kome su zapravo zvižduci publike bili upućeni.

Šta kažu sagovornici Danasa o skandiranju navijača Partizana protiv Telekoma i Rio Tinta? 3
foto FoNet Aleksandar Mijailović

„Nisu ovo bili zvižduci Telekomu. To su zvižduci Aleksandru Vučiću koji je ovo najvrednije javno preduzeće svojom nezajažljivom pohlepom doveo do prosjačkog štapa. To su zvižduci rasipanju narodnih para za kupovinu partijskih glasila tabloidnog karaktera po astronomskom cenama, to su zvižduci nerešenim korupcionaškim aferama i dobro je da je Srbija to čula. Rio Tinto marš iz Srbije neće se oriti samo na stadionima i skupovima navijača. Uskoro će se ovaj poklič prolamati i na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, jer Srbija je odlučna: neće kopati“, poručuje Milivojević za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari