Partizan traži bezbednosne garancije pred prvi meč finala ABA lige: Napuštamo parket ako igrači budu fizički ugroženi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje pre početka finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde u kojem naglašava da „očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre utakmice, za vreme utakmice i posle utakmice“.

U saopštenju se naglašava da će ekipa napustiti parket ukoliko igrači budu fizički ugroženi.

„Uoči meča, za ponedeljak, 13.05. je zakazan još jedan bezbednosni sastanak za 11 časova u sedištu MUP. Od tog sastanka, KK Partizan Mozzart Bet očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre utakmice, za vreme utakmice i posle utakmice, kao i garancije sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije Kluba,“ navodi se u saopštenju i dodaje:

„Naravno, očekuje se i striktna primena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to koji Klub je domaćin utakmice. KK Partizan Mozzart Bet je odlučan u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa dok se ne stvore uslovi za nastavak utakmice.“

Prva utakmica finala je u ponedeljak u 20:30 časova, druga u sredu u 19:30, a treća u kojoj će domaćin biti Partizan u nedelju u 21 sat.

Eventualni četvrti i peti dueli će biti odigran 21. i 26. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari