Partizan u problemu pred revanš 1Foto: Starsport

Prosečno izdanje fudbalera Partizana u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope bilo je dovoljno tek za minimalni trijumf nad Trakaijem pred nešto više od pet hiljada navijača u Humskoj, posle kojeg je jasnije zbog čega su crno-beli u domaćem prvenstvu, prošlog vikenda, startovali porazom u Surdulici od Radnika.

Crno-beli će do revanša za sedam dana u Litvaniji morati da pronađu odgovore na mnoga pitanja, jer iz spore pas igre nisu uspeli da nadigraju rivala skromnog kvaliteta kakav je Trakai – 1:0 (0:0).

Trener Đukić je i četvrti put na startu sezone promešao karte pruživši šansu Kosoviću, koji je maltene čitavu prošlu godinu propustio zbog operacije kolena. Pantić je više dejstvovao iz centralnog dela veznog reda, zarotiravši se praktično sa Sumom. Mladi Šehović se vratio na poziciju levog beka, dok je u navali ostao samo Gomeš. Neubedljivi su bili crno-beli u prvom poluvremenu; bez Tošića i Jankovića po bokovima isuviše često su rešenja tražili pasovima kroz sredinu, što je rival lako čitao, zbog čega su neretko pokušavali i šutevima sa distance. Ivanović je u šestom minutu upravo “praćkom” zapravo i bio najbliži golu nesigurnog Švedkauskasa. Svega pet-šest hiljada navijača sinoć je igrače i stručni štab ispratilo javnim negodovanjem i zvižducima, uglavnom upućenim treneru Đukiću, što je bio kolorit često viđen na kraju prošle takmičarske godine.

Trakai je u 20. minutu možda imao i najkonrektniju šansu u prvom poluvremenu; Kazlauskas se odlično pozicionirao po desnoj strani, ali je njegova plasirana lopta završila pored leve stative gola koji je čuvao Stojković. Bez povređenog Nikolića, Partizan je mogao da bude u velikom problemu sinoć, s obzirom na to da se Gomeš u 39. minutu požalio na bol u butnom mišiću leve noge ( među rezervistima crno-beli niu imali napadača).

Ipak, domaćin je prodisao već u ranoj fazi drugih 45 minuta; Vorobjovas je napravio neviđenu glupost: dobio je žuti karton zbog reakcije posle dosuđenog faula nad Pantićem, a pošto mu je to bio drugi, morao je u svlačionicu pre vremena. Partizan je brojčanu prednost materijalizovao već u 57. minutu posle kornera koji je izveo Pantić. Jedan igrač gostiju je očešao loptu glavom, ona je pogodila u grudi Justinasa Januševskisa i završila u donjem desnom uglu. Usledili su česti napadi domaćina; najčešće se u završnici pojavljivao Gomeš, ali mu je falilo rutine karakteristične za prave mahere u protivničkom šesnaestercu. Ulascima Jankovića i Ilića crno-beli su pokušali da rešenja pronađu pasom po zemlji, iza rivalskih štopera, međutim do kraja meča samo je Gomeš još u dve prilike bio nevešt.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari