Partizan u subotu gostuje Mornaru u 9. kolu ABA lige 1Foto: STARSPORT

Raspust od nekih desetak dana, nakon poraza u večitom derbiju odigranom 23. novembra, za košarkaše Partizana i nije bio revitalizujućeg karaktera.

Možda i sa još brojnijim problemima, puleni Saša Filipovskog u subotu će u Baru odigrati prvi duel nakon pauze tokom koje se kadrovski crno-beli i nisu oporavili: naprotiv, bez prehlađenog Mike, nedovoljno oporavljenog Jaramaza i umornima Dangubićem i Zagorcem, nameriće se na Mornar, koji ove sezone kod kuće nije zabeležio regionalni poraz (19.00).

Partizan se tokom raspusta pojačao iz sopstvenih redova: u igrački pogon vraćen je plej Aleksej Nikolić, koji je prošlu sezonu na pozajmici proveo u italijanskom Trevizu.

Ipak, ni slovenački reprezentativac neće zaigrati u Baru, pre svega jer se nije dovoljno oporavio nakon operacije kuka.

– Aleksej Nikolić nije u programu. Operisao je kuk, nije spreman za igru pet na pet. Pokušava, testiraćemo ga… Erik Mika je i dalje bolestan, izgubio je dosta energije, biće i on podvrgnut dodatnim medicinskim testovima – poručio je trener Filipovski.

Nemanja Dangubić i Rade Zagorac bili su deo reprezentacije Srbije koja je od petka do ponedeljka igrala u Finskoj kvalifikacione mečeve za Eurobasket 2022.

Obojica će nastupiti u Baru, ali je pitanje koliku će minutažu imati.

– Iskoristili smo pauzu za dodatni rad na osnovama igre, malo na odbrani, malo na napadu. Bili smo bez reprezentativaca, bilo je bolesnih igrača, ali smo zadovoljni ovim periodom. U Baru nas čeka vrlo neugodan protivnik. Mornar je odlična napadačka ekipa, sa Pulenom, Vajthedom i Nidamom, dobrim u situacijama jedan na jedan i „pik end rolu“. Ima domaćin odlične šutere za tri poena, čak i iz kontranapada. Moraćemo da budemo pažljivi. Na petici imaju neugodnog igrača, sposobnog da igra levom i desnom rukom. Čeka nas veliki izazov, da bismo pobedili potrebno je 40 minuta dobre odbrane i visoka koncentracija, dok u napadu moramo da dejstvujemo timski i kontorlišemo skor –  objasnio je trener Partizana.

Burg pomogao Partizanu

U dva vezana dana, 2. i 3. decembra Burg i Venecija odigrali su međusobne zaostale mečeve u gurpi A Evrokupa, tako što se u sredu igrali u Francuskoj, a odmah potom u Italiji. Dvema pobedama u kojima je Danilo Anđušić bio sjajan sa 21, odnosno 27 poena, Burg je nemerljivo olakšao posao Partizanu, s obzirom na to da kao četvrtoplasirani, crno-beli sada Veneciji na petom mestu „beže“ dva trijumfa na tri preostale utakmice do kraja grupnog dela.

Jaramaz izgubio osećaj za loptu

– Kondiciono je odlično spreman. Moji saradnici na planu fizičke spreme su odradili fantastičan posao, ali je Ognjen malo izgubio osećaj za igru i loptu, što ga nervira. Potrebno je biti strpljiv, lom šake ga je izbacio iz ritma. Uporan je, trenira dobro – opisao je trener Filipovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari