Partizanov valjak stao na plus 32 1Foto: Beta/Branislav Božić

I da je bio kompletan, Trento bi teško mogao da izađe iz uloge potpunog autsajdera u Beogradskoj areni. Oslabljen neigranjem trojice možda i ponajboljih igrača, italijanski predstavnik bio je samo statista u nastupu crno-belih koji su u 9. kolu Evrokupa imali, zapravo, samo nešto teži trening. Krajnjih 97:65 jeste pokazatelj kvalitativne razlike u korist košarkaša Partizana.

Korona virus dodatno je proredio redove crno-belih pred duel sa Trentom, redovnim gostom Partizana u poslednje tri godine takmičenja u Evrokupu.

Avramoviću i Dangubiću pridružio se i kapiten Zagorac, međutim njihova odsustva nisu imali bilo kakav negativni efekat na nastup izabranika Željka Obradovića.

Trento je praktično bacio beli peškir već na kraju uvodnih deset minuta tokom kojih je uspeo da ubaci svega osam poena (27:8). Partizan je kvalitativno bio neuporedivo bolji: razlika u klasi bila je poput one između BMW i Dačije ogledana već pri samom „paljenju“ i zvuku motora.

Da ima hroničnih problema u šutu sa distance, Trento je potvrdio u prvih 20 minuta tokom kojih je ubacio samo jednu trojku iz čak 11 pokušaja.

Trener Obradović je primarno želeo da što više razigra Pantera (17p) i Mura (17p), što se pokazalo kao plodonosno rešenje u prvom poluvremenu.

Obojica su ubacili po 11 poena. Dolaskom Lesora, Smailagić je prebačen na poziciju četvorke, ali prema stilu igre nije u mnogome odstupio od svojih navika i osnovnih napadačkih kvaliteta.

Zajedno sa Francuzom u centarskoj liniji sasvim je solidno funkcionisao i ako se u nečemu može pronaći falinka onda je to bila igra poslednjeg pojačanja Partizana.

Uprkos razlici u snazi, Lesor je malo toga pokazao u igri na niskom postu protiv svojih čuvara, primarno Vilijamsa. Nijedan pas u centralnom „piku“ nije išao ka njemu što je posledično dovelo do njegovog skromnog učinka od svega sedam poena.

Menjao je trener Obradović periodično petorke: šansu je u drugom poluvremenu mahom ukazivao mlađim igračima.

Proveravao je i kako na parketu funkcionišu Trifunović (10p) i Glas (7p); na koji način shvataju njegove instrukcije protiv zonske odbrane i kako se u takvim situacijama snalazi Koprivica (7p, 9sk), koji je protiv Trenta imao čak četiri „banane“.

Doziranu minutažu imao je Zek Ledej, dok je Kuruc pokušao da snagu protivnika iskoristi za svoju igračku revitalizaciju, ali je samo na mahove uspevao da podseti naivjače zbog kojih je kvaliteta letos doveden u Partizan.

Možda se Obradoviću neće svideti ni način na koji su njegovi puleni branili protivničku tranziciju; bilo je evidentnih defanzivnih propusta, pogotovo kada je rival u retkim trenucima uspevao da protok lopte materijalizuje ubačenim trojkama Mezanotea (4/10). Ipak, svaki put kada je Trento razliku spuštao ispod 20 poena usledio bi tajm-aut i čitanje bukvice popularnog Žoca svojim pulenima.

Uvereni u verodostojnost fanatičnog pristupa svog trenera, bez obzira na razliku u klasi, crno-beli su momentalno prelazili na plan A koji je u svom sadržaju imao obavezno vraćanje na bezbednih plus 25.

Raspoloženom Madaru (18p) pridruživali su se, kako je vreme odmicalo, Glas i Trifunović. Na maltene 40 odsto šuta za tri poena, uz 21 timsku asistenciju i čak 40 uhvaćenih lopti, Partizan je manirski rutinirao nedoraslog rivala, koji je pred nekih pet hiljada navijača, pokazao razloge zbog kojih je u dosadašnjih devet kola ostvario samo jednu pobedu.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari