KK Partizan v SC Derby - Aba League Season 2022-2023foto STARSPORT

Dani zasluženog slavlja u Humskoj uveliko traju. Partizan je napravio uspeh plasmanom u TOP 8, a utisak je da bi mogao i dalje, pogotovo ukoliko plej-of dočeka na petom mestu. Za tako nešto potrebna mu je i pomoć komšija.

Crno-belima se namestilo da sutra, u poslednjem kolu Evrolige, dočekaju Panatinaikos, ekipu koja je sa 11 pobeda tek treća otpozadi.

Koliki je Partizan favorit dočarava i podatak da je atinski velikan u tekućoj takmičarskoj godini ostvario tek tri pobede u gostima.

Dakle, u Beogradskoj areni je sve spremno za sutrašnji spektakl (20.30), međutim, već posle večerašnjih utakmica moglo bi da bude jasnije za koje će se mesto boriti puleni Željka Obradovića.

Kao što je poznato, nakon trijumfa u Monte Karlu, Partizan ligaški deo može završiti na petom, šestom ili sedmom mestu. Najbolja varijanta jeste ta da meč sa Panatinaikosom bude težine petog mesta, kojim bi crno-beli, najverovatnije, izvojevali serijal sa Monakom.

Uprkos jasnom košarkaškom kvalitetu, ekipa Saše Obradovića nekako je baš po ukusu crno-belih i u serijalu na tri pobede, bez obzira na to što bi Monako imao prednost domaćeg terena, imao bi velike šanse da se nađe na Fajnal-foru.

Za takav scenario, srpskom velikanu dobro bi došla pomoć i od najljućeg rivala. Košarkaši Crvene zvezde su već jednom „zadužili“ komšije ove sezone, kada su savladali Valensiju i definitivno je izbacili iz trke za TOP 8.

U Partizanu su se obradovali i kada su crveno-beli nadigrali Baskoniju kod kuće, što je bio ishod meča baš po ukusu kluba iz Humske.

Nešto slično, večeras bi odgovaralo pulenima Željka Obradovića. Ukoliko bi Zvezda pobedila Fenerbahče, a potom Real pronašao način da savlada, ove sezone gotovo nepobedivi Makabi u Tel Avivu (samo dva poraza), Partizan bi sutrašnji duel dočekao sa velikim izgledima da bude petoplasirani na kraju ligaškog dela (bila bi neophodna samo pobeda).

Jasno je da crno-beli ne mogu biti četvrti, tačnije, mesta od prvog do četvrtog su već raspodeljena između Olimpijakosa, Barselone, Reala i Monaka.

Nepoznanica je samo sa koje će pozicije pomenuti klubovi krenuti u plej-ofu. Partizan ne može biti osmi, samim tim, verovanto neće biti u prilici da se u TOP 8 sastane sa Olimpijakosom.

Atinjani večeras igraju sa Baskonijom kod kuće, a s obzirom na to da su u toku sezone doživeli samo tri poraza u hali „Mira i prijateljstva“ biće ogromni favoriti.

Najverovatniji ishod jeste da će Partizan ligaški deo završiti na šestom mestu – jednostavno, ukoliko večeras Fenerbahče ili Makabi trijumfuju, onda ni u slučaju sutrašnje pobede nad Panatinaikosom, crno-beli neće moći da budu peti.

Apsolutni imperativ za crno-bele biće pobeda nad Panatinaikosom koja bi Partizanu garantovala peto ili šesto mesto, u suprotnom, mogli bi da zavriše i kao sedmi ako bi pobedili Fenerbahče i Makabi; odnosno, ako Žalgiris i Baskonija trijumfuju a Fener i Makabi izgube.

Postoji još jedna varijanta na osnovu koje Partizan može biti sedmi; ukoliko Fener i Žalgiris izgube, a pobede Makabi i Baskonija.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari