Partizan započeo pripreme sa domaćim snagama, Obradović radi sa Smailagićem, Jaramazom, Vukčevićem 1foto Srđan Stevanović/Starsport

U pitanju su fakultativni treninzi kojima prisustvuju i oni iskusniji košarkaši.

Zvaničan početak priprema košarkaša Partizana zakazan je za naredni ponedeljak, međutim, Željko Obradović sa saradnicima okupio je domaće igrače spremne da kolege internacionalce dočekaju dovoljno našpanovano da od starta mogu da budu ravnopravni takmaci prilikom raznih vežbi.

Zamišljeno je da Obradović uvodnih sedam dana radi sa mladim igračima, međutim, pozivu su se odmah odazvali i iskusniji poput Danila Anđušića i povratnika Ognjena Jaramaza. Opremu su zadužili i Alen Smailagić, Tristan Vukčević, Balša Koprivica.

Reč je o fakultativnim treninzima, s obzirom na to da po pravilima Unije igrača Evrolige zvanične timske pripreme ne mogu da počnu 35 dana pre starta domaćeg šampionata, odnosno 42 pre početka Evrolige.

Smailagić ovoga leta nije mogao da se pridruži kolegama u reprezentaciji zbog zdravstvenih problema. Virus ga je primorao da više od deset dana bude u stanju potpunog mirovanja. Izgubio je oko sedam kilograma, ali je sada spreman da se vrati profesionalnim obavezama.

Koprivica je tokom prošle sezone imao mnogo zdravstvenih problema. Preležao je mononukleozu, a prethodno je morao da se oporavi od operacije šake. Leto je proveo radno trenirajući u Americi.

Iako je izabran na poslednjem NBA draftu od strane Vašington Vizardsa i igrao sasvim korektno na Letnjoj ligi, Tristan Vukčević je odlučio da ostane u Partizanu i u narednoj sezoni. Postojala je mogućnost da ode u grčki Peristeri na pozajmicu, ali je na kraju rešio da i dalje bude u crno-beloj opremi.

Ove nedelje, sa stručnim štabom Partizana radiće i mladi Savo Drezgić, kao i nešto stariji Đorđije Jovanović. Ostatak tima na čelu sa Kevinom Panterom, Zekom Ledejom, Džejmsom Nanelijem, Mateušom Ponitkom, Pi Džej Doužerom i Frankom Kaminskim stiže u Beograd tokom vikenda, a sa treninzima počinju u ponedeljak 28. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari