Partizan izgubio od Genta, crno-beli i treći meč bez gola na svom stadionu u Evropi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Partizana izgubili su od Genta rezultatom 1:0 (1:0) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencije.

Revanš meč na programu je za šest dana u Belgiji, a uspešniji iz ovog dvomeča nastaviće takmičenje u ligaškom delu ovog takmičenja.

Gosti su do trijumfa došli pogotkom Gandelmana u 16. minutu, kada je napadač iz Izraela pogodio mrežu udarcem glavom nakon serije grešaka odbrane domaćih.

Meč je odigran u mučnoj atmosferi, pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, jer je disciplinska komisija UEFA kaznila Partizan zbog neprimerenog skandiranja navijača na prvom meču sa Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Partizan izgubio od Genta, crno-beli i treći meč bez gola na svom stadionu u Evropi 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli neće imati podršku svojih pristalica ni u revanšu, jer je klub kažnjen zbog ponašanja navijača u revanš meču sa Luganom.

Iako je Gent pre utakmice bio favorit, što je i dokazao pobedom, ekipa trenera Aleksandra Stanojevića propustila je veliki broj prilika da postigne prvi gol na svom stadionu u trećoj utakmici u Evropi.

Za to je najviše zasluga imao demotivisani Saldanja, koji jedva čeka da napusti klub, ali je uprkos lošoj formi i dalje najbolji napadač tima.

Brazilac je propustio tri velike šanse, ali mrežu Belgijanaca iz izglednih šansi nisu uspeli da pogode ni više motivisani Jovanović, Grimaldo i Lazarević.

Duel u Gentu, koji se igra 28. avgusta (18.00), biće poslednja prilika za crno-bele da svoje putešestvije u raznim kvalifikacijama završe plasmanom u ligaški deo jednog evropskog klupskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari