Pavle iz Leskovca učestvovao na teniskom turniru koji je organizovala Akademija Rafaela Nadala 1Foto: M. Ivanović

Jedan od 20 najboljih mladih tenisera u Srbiji, Pavle Stojiljković iz Leskovca, učestvovao je na evropskom turniru zatvorenog tipa koji je organizovala Akademija Rafaela Nadala na Majorci, a na kojoj su učestvovala 32 najbolja igrača iz Evrope, uzrasta do 12 godina, piše JuGmedia.

Pavle je u Španiji boravio sa svojim ocem i trenerom, Petrom Stojiljkovićem.

„Srbiju je predstavljalo Pavle kao jedini igrač iz neše zemlje, što je posebna čast, a tu čast dobio je na osnovu postignutih rezultata u Evropi ove godine. Turnir se igrao po takozvanom round robin sistemu – osam grupa po četiri igrača, gde je samo prvoplasirani prolazio u četvrtfinale“, priča Petar Stojiljković.

Leskovčanin nije uspeo da bude prvi, ali je ostvario jednu pobedu protiv državnog prvaka Bugarske, i imao dva poraza. Izgubio je je od državnih prvaka Rumunije i Slovačke.

„Jednostavno, nismo imali uslove da se pripremimo za tvrdu podlogu, na kojoj se igrao turnir. Sleteli smo u nedelju uveče, već u ponedeljak ujutru je bio meč sa Slovakom. Polovina učesnika se spremala upravo na Akademiji Rafaela Nadala desetak dana ranije, čak i dve nedelje, što je ih je koštalo, verovatno, nekoliko hiljada evra“, objašnjava otac i trener talentovanog tenisera.

Ipak, učešće na ovom turniru za Pavla je bilo „novo iskustvo“.

„Bio sam oduševljen organizacijom, hranom i smeštajem. Ono što me je posebno impresioniralo je čak 50 terena na Akademiji Rafela Nadala. Mnogo toga sam naučio, stekao nove prijatelje i nisam razočaran što nisam pobedio, biće još prilika“, priča Pavle za portal JuGmedia.

Njegov trener naglašava da je Pavle i po povratku iz Majorke „nastavio vredno da trenira“, spremajući se za turnire u kategoriji do 14 godina, koji se igraju već od januara sledeće godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari