Pedri bez premca među mladim fudbalerima 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Devetnaestogodišnji prvotimac Barselone dobio najviše glasova u izboru laureta priznanja „Rajmon Kopa“, u organizaciji Frans fudbala.

Supertalentovani Španac prošle nedelje odneo je nagradu „Zlatni dečko“, tradicionalnu godišnju nagradu italijanskog Tutosporta za najperspektivnijeg fudbalera na svetu, a večeras mu je isto priznanje dodelio i Frans fudbal. Očekivano, obzirom da se ustalio i dobro igra ne samo u prvom timu Barselone, iz čije je škole fudbala potekao, nego i u seniorskoj reprezentaciji svoje zemlje.

Toliko da je sa klubom ove godoine potpisao novi, poludecenijski ugovor, sa otkupnom klauzulom od naučnofantastičnih milijardu evra.

Iza sjajnog veziste ostali su Džad Belingen (Borusija Dortmund) i Džamal Musijala (Bajern), a nominovani su još Đovani Rejna (Borusija D), Bukajo Saka (Arsenal), Floroijan Vic (Bajer)…

Pre tri godine, na njegovom mestu je stajao Kilijan Mbape, pošto je dobio više glasova od Kristijana Pulišića i Džastina Klajverta, da bi sledeće sezone priznanje završilo u rukama Matijasa de Lihta, koji je pretekao Džejdona Sanča i Žoao Feliksa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari