Pedri se uspešno oporavlja od povrede, Faje blizu odlaska iz Barselone 1Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

Španska Primere je počela, a Barselona je održala svoj poslednji trening pre „otvaranja“ sezone protiv Valensije na „Mestalji“.

Trener Hansi Flik je mogao ponovo da računa na Pedrija koji bi mogao da dobije „zeleno svetslo“ od lekarskog tima nakon što se nalazi u dobrom stanju i formi, nakon povrede levog kolena koje je doživeo u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Pedri trenira sa saigračima od srede i ima dobar osećaj u vezi sa povredom, tako da ima šanse da otputuje u Valensiju na meč prvog kola, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Ipak, i ako se skroz oporavi, sve govori da će svoju priliku morati da sačeka sa klupe.

Takođe su danas trenirali i mladi Mark Kasado, Ektor Fort, Mark Bernal, Đerar Martin, Serhi Domingez i golman Ander Astralaga, te imaju velike šanse da otputuju u Valensiju kako bi pomogli prvom timu u derbiju kola na „Mestalji“.

Sa druge strane, Mikail Faje (20 godina) će uskoro napustiti redove Barselone.

Senegalski odbrambeni fudbaler nije bio na današnjem treningu i njegov oproštaj od kluba je pitanje vremena.

Dok se pregovara o njegovom odlasku, fudbaler je imao virus koji ga je sprečio da trenira sa ostalim saigračima.

Francuski Ren je tim koji poslednjih dana najviše želi da potpiše Fajea i sve ukazuje da će to biti sledeća destinacija za mladog defanzivca, piše Mundo Deportivo.

Ren je već pokušao da ga potpiše u januaru, ali Blaugrana tada nije htela da ga pusti iz svojih redova.

Sada se situacija promenila i Faje ima otvorena vrata za odlazak.

U Barseloni se nadaju da će od transfera inkasirati najmanje 10 miliona evra, a taj novac bi pomogao da se završi registracija nekih prvotimaca koji još nisu mogli da se registruju za početak takmičenja u La Ligi.

Iako se u početku očekivalo da će Faje biti deo prvog tima ove sezone, Senegalac nije uspeo da ubedi Hansija Flika tokom predsezone da mu je tu i mesto i nemački trener je pristao na to da klub počne pregovore o njegovom transferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari