Pep Gvardiola: Emotivno sam uništen, ostario sam deset godina 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti je uspeo u nameri da pozamašan kapital stekne pred revanš četvrtfinala Lige šampiona. Bajernu će biti izuzetno teško da nadoknadi tri gola zaostatka (3:0).

Uprkos konačnom rezultatu, odnos snaga u Mančesteru nije bio ni nalik rezultatskom ishodu. Naročito u prvom poluvremenu, Bajern je neretko bio taj koji je diktirao ritam, organizovano pokušavao da pronađe način da ugrozi golmana Edersona.

Podatak da je Siti imao posed lopte od 44,6 odsto, težine je najmanjeg poseda „građana“ kod kuće, u eri Pepa Gvardiole na klupi engleskog kluba.

– Emotivno sam uništen. Ostario sam još 10 godina. Bila je ovo tako zahtevna utakmica. Nije bilo prijatno. Sada mi je potrebno da se opustim. Igrači imaju slobodan dan i počinjemo da se spremamo za Lester – iskren je bio Gvardiola posle meča.

Jasno je Gvardioli da ga pravo iskušenje čeka na Alijanc areni. Tri godine je vodio bavarskog velikana, a dok je bio na  klupi Barselone, možda i najteže poraze doživljavao je upravo u Minhenu.

– Ostvarili smo neverovatan rezultat, ali znam šta može da se desi u Minhenu. Ako ne igrate baš dobro, oni mogu da postignu jedan, dva, tri gola. Znam to, a i igrači to znaju. Imamo odličan rezultat, ali moramo da igramo našu igru. Ukoliko ne bude tako, svašta može da se desi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari