Pep Gvardiola: Već smo osuđeni; zašto ne bismo bili nevini 1Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Mančester siti se nalazi u nezavidnoj situaciji, s obzirom na to da je pod istragom Premijer lige zbog finansijskih malverzacija i kršenja fer-pleja.

Kada je pod sličnom istragom bio od strane UEFA, Pep Gvardiola je tvrdio da će napustiti klub ukoliko se dokažu optužbe da je Siti kršio odredbe finansijskog fer-pleja.

Španski stručnjak je uveren, i u slučaju optužbi od strane Premijer lige, da su „građani“ nevini.

„Moja je prva misao da smo već osuđeni. Srećom živimo u zemlji u kojoj su svi nevini dok im se ne dokaže suprotno, ali mi nismo imali tu priliku. Mi smo već osuđeni,“ istakao je Gvardiola.

Siti je pod istragom Premijer lige već četiri godine; u toku analize slučaja klub je pod sumnjom da je više od 100 puta pokušao da prevari odredbe finansijskog fer-pleja.

„To je isto kao što se dogodilo se UEFA. Bili smo osuđeni, tada smo bili optuženi, a sada imamo samo prijave. Klub je dokazao nevinost. Zašto ne bismo mislili da smo nevini?“, naglasio je Gvardiola.

Katalonac ne misli da ima razloga da napusti klupu Sitija, uveren da klubovi Prmijer lige „de palčeve“ da „građani“dobiju presudu.

„Devetnaest ekipa optužuje nas bez prilike da se obranimo, a neki su hteli da nas izbace iz Lige šampiona. Vreme će diktirati šta će se događati. Ako ne budemo nevini, prihvatićemo svaku odluku.“

Mančester siti je trenutno drugi na tabeli Prmeijer lige, sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari