Perasović: Presudile Zvezdine ukradene lopte 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Crvena zvezda je nadigrala UNIKS u periodu kada se ruski tim uveliko bori za mesto u plej-ofu Evrolige. Crveno-beli su se u potpunosti revanširali ruskom predstavniku za ubedljiv poraz od 20 razlike u prvom delu sezone. Velimir Perasović, trener Uniksa, bio je objektivan u analizi razloga zbog kojih su „zeleni“ poraženi rezultatom 77:84.

Hrvatski stručnjak je retko kada euforičan prilikom izlaganja; vođen iskustvom trenera koji je vodio sijaset evroligaških klubova, staloženo je izanalizirao razloge poraza njegovih izabranika.

„Prvo čestitam Crvenoj zvezdi. Danas su bili bolji tim. Od početka su vrlo jako ušli u meč i na kraju su imali više koncentracije i odigrali su pametno u napadu. Ukrali su nam 11 lopti. Imali smo 12 izgubljenih lopti, tako da je svaka naša izgubljena lopta bila proizvod njihove jake odbrane“, objektivan je Perasović.

Uniks na ovom meču nije mogao da računa na Lorenca Brauna, Amerikanac koji je svojevremeno nosio dres Zvezde.

„Lorenco Braun je za nas svakako bitan igrač. Danas nije bio sa nama, ali drugi igrači su bili tu i imali su šansu da oni dobiju meč. Neću da pričam o onima koji nisu igrali“, jasan je hrvatski stručnjak.

Nije Perasović želeo da razloge poraza potraži u eventualnom umoru njegovih pulena, s obzirom da su prethodni meč dobili u Moskvi protiv CSKA, posle tri produžetka.

„Verovatno je uticalo, ali znate, profesionalci smo. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i došli smo na ovaj meč u dobroj formi. Nije to razlog poraza već to što smo igrali protiv jakog tima koji je bio bolji od nas“, nesumnja Perasović u košarkaške kvalitete crveno-belih.

Mairo Hezonja jeste sa 18 poena bio najefikasniji u sastavu Uniksa, ali je činjenica, takođe, da je tokom utakmice donosio brojne nerezonske odluke, u oba pravca igre.

„U mnogim momentima meča nije igrao onako kako bih ja voleo, ali on je bitan igrač za nas. Imao je neke dobre i neke loše mečeve. Nije samo Mario Hezonja problem, kao tim nismo odigrali dovoljno dobar meč“, podvukao je trener Uniksa koji je sada na sedmom mestu tabele sa skorom 13-11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari