Perfektni u produžetku 1

Svaki kilometar pređen na povratku iz Kaunasa, spakovan u dva aviona i jedan autobus, manifestovao se na licima košarkaša Crvene zvezde u Sremskoj Mitrovici.

Preumorni, crveno-beli su ipak uspeli da u produžetku postave evroligašku zamku u koju su, uprkos žilavom otporu, mladi igrači Mege upali (69:81), ostavivši tako pulene Dejana Radonjića na perfektnih 17-0. “LJubičasti” su nakon još jedne neizvesne završnice ostali u debelom rezultatskom minusu od 12 poraza, ali se barem mogu pohvaliti da su iz Zvezde izvukli celokupan napadački arsenal, zaključno sa sasvim solidnim debitantskim nastupom Diona Tompsona. Poslednji meč 17. kola odigraće večeras Igokea i FMP.

Da li zbog umora ili iz taktičkih razloga, tek trener Radonjić odlučio je da Gudurića sinoć ne uvodi u igru, odnosno da Dobrića, posle meča sa Zadrom, ponovo uvrsti u startnu petorku. Kninjanin je poput petarde eksplodirao na samom startu sa data četiri poena: Zvezda je serijom 10:0 došla do 12 poena prednosti (36:24) mahom u režiji Tompsona, koji je u u prvom poluvremenu za sedam minuta ubacio 10 poena, ali u nastavku nije ulazio u igru. Bez šuta sa distance u drugom poluvremenu (svega dve ubačene trojke), adekvatnog protoka lopte i pravovremenog pasa, gosti su se previše mučili. “Dečaci” iz Mege osetili su jedinstven trenutak ranjivosti regionalnog lidera i na talasima inspirisanih Mušidija (14p, tri trojke) i Jaramaza (15p) pokucali su na vrata prvoklasnog iznenađenja.

Mizernih šest datih poena crveno-belih u poslednjoj deonici “ljubičasti” su preveli u penal završnicu, u kojoj je Zvezda zavisila od mirnoće Kuzmića (16p), odnosno prisebnosti Jovića (10p, 11as). Evroligaški odraz u Hali Pinki viđen je u dodatnih pet minuta: trojkama Simonovića i Lazića gosti su munjevito napravili distancu koju su do kraja nadogradili doborm odbranom na Zagorcu koji je duel završio sa 10 poena i 13 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari