Pešić: Bio nam je potreban protivnik kao što je Brazil 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić zadovoljan je stanjem svoje ekipe pet dana pred prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu, protiv Kine u subotu, u 14 časova po našem.

„Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmica protiv Brazilaca, koji su veliki i visoki, sa iskusnim spoljnim igračima – znaju da igraju, imaju atletiku. To je ekipa koja je dobila Australiju pre nedelju dana i sve ostale su – čini mi se – dobili. Brazil je protivnik koji nam je legao, a kada nas je sponzor pozvao i ponudio da dođemo na turnir, ja sam pitao ko će da igra, pa nam je ovakva ekipa bila potrebna“, rekao je Pešić posle pobede protiv Brazilaca na Kupu solidarnosti u Šenženu.

„Dobra provera, poštedeli smo Bogdanovića i Milutinova, jer su malo više igrali ranije. Ostali su dobili minute, oni koji nisu dosad mnogo igrali. Ovo je priprema za sve što nas čeka od 26. avgusta. Sutra idemo u Manilu, sledi odmor i rad na detaljima. Ekipa se razvija, u dobrom smo raspoloženju, i to je važno, da se dobro pripremimo i adaptiramo na vremensku razliku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari