Pešić: Čekamo nokaut fazu jači, tu su Filip Petrušev i Aleksa Avramović 1Foto: Starsport

Srbija se u direktnom duelu protiv Dominikanske Republike pobedom plasirala u četvrtfinale Mundobasketa – 112:79, a nedugo zatim je saznala da će igrati protiv Litvanije koja je pobedila SAD – 110:104.

Srbija će igrati u četvrtfinalu Mundobasketa. U odlučujućem meču za plasman u nokaut fazu takmičenja izabranici Svetislava Pešića bili su fantastični, lako su opravdali ulogu favorita protiv Dominikanske Republike, o čemu najbolje svedoči konačan rezultat.

“Teška i zahtevna utakmica je ostala iza nas. Dominikana je ofanzivno orjentisana, ali uspeli smo da ih umirimo, sprečimo tranziciju, pokažemo reakciju posle poraza od Italije. Plan koji smo napravili pre početka meča je ispoštovan u potpunosti. Targetirali smo ključne igrače rivala, uspeli smo da ih zaustavimo”, naglasio je Svetislav Pešić, pa nastavio:

“Petrušev i Avramović su odigrali u jakom ritmu, imali su problema sa povredama, a sada su očigledno spremni za duele koji slede i koji nose prefiks biti ili ne biti, kao što je to bio slučaj i sa Dominikanom”.

Pešić je nastavio sa izlaganjem:

“Ne bih se bavio komentarisanjem rivala, očekuje nas pakleno težak posao”.

U četvrtfinalu, snage će odmeriti Litvanija – Srbija u utorak u 10:45 časova, dok se u 14:40 sastaju Italija i SAD. Čkaju se ostala dva para. Sigurni učesnici su Letonija, Slovenija, Nemačka. Dilema je Španija ili Kanada. Utakmica između Litvanije i Srbije na programu je 5. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari