Pešić čestitao odbojkašima i poželeo sreću fudbalerima: Umesto Lučića Radanov, Jović uskoro na treninzima 1Foto: Starsport

Muška košarkaška reprezentacija Srbije se okupila za učešće na Olimpijskim igrama ovog leta.

Selektor Svetislav Pešić je najpre čestitao muškoj odbojkaškoj reprezentaciji koja takođe ide u Pariz, a fudbalerima je poželeo uspeh u odlučujućoj utakmcii s Danskom za odlazak u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

„Mi već nedelju dana treniramo individualno, pogotovo igrači koji su imali duži odmor. Radimo uobičajena testiranje i preglede. Timski rad kreće 28. jula. Prva faza se završava s dve trening utakmice s Holandijom i Turskom. Posle toga, 12. jula, igramo s Francuskom. Zatim odlazimo u Abu Dabi na mečeve sa SAD i Australijom. Kad se vratimo, biće nam potrebna još jedna utakmica, mada je rivala zbog olimpijskih kvalifikacija teško pronaći“, referisao je Pešić.

Selektor je dodao da je tim kompletiran uz jednu izmenu.

„Umesto Lučića, koji se zahvalio na pozivu, s name će biti Radanov, koji je u našem programu već tri godine. Jović je pod terapijama zbog povrede skočnog zgloba. Nadam se da će se priključiti u sledećih sedam dana“.

Treniraćemo jednom dnevno, ali ceo dan

„Reprezentacija je drugačija od kluba. Igrači dolaze iz različitih sistema i navika, ne samo s aspekta taktike, pik-en-rola, odbrane… U klubovima su 11 meseci i apsolutno fokusirani na ta pravila. Onda dođu ovde i kažu “šta je sad ovo, treniramo dvaput dnevno?” Mi ćemo jednom dnevno, ali čitav dan, haha! Kvalitet i talenat imamo, to jeste važno, ali to nije sve, važno je kako se sporazumevamo i kako jedan drugog nadopunjujemo, kako rešavamo konfliktne situacije. Konflikt je dobar za pametne ljude, da se nađu rešenja, nadamo se da će nam iskustvo iz Manile pomoći da još brže počnemo dobro da komuniciramo.“

Svaka medalja kao zlato

„Optimizam je uvek prisutan i dobar, ali polazimo od realnih ciljeva koji se postavljaju pred ekipu. I ti realni ciljevi teško se ostvaruju, da se spremimo za grupu, pa posle hvala bogu, ako se plasiramo, za Pariz. Olimpijski turnir je najjači u istoriji dosad, nikad dosad nije bio jači turnir. Od 12 učesnika, samo Japan i Južni Sudan možda nemaju iskustvo i kvaltet, mada nama u Manili nije bilo jednostavno sa Južnim Sudanom. Biće šest utakmica ako bude išlo kako želimo, tih 10 ekipa su za mene kandidati za medalje. SAD, Kanada i Francuska prvi, ostali su svi tu negde da se ušunjaju. Vi ste već postavili ciljeve, za nas bi svaka medalja na ovako jakom turniru bila zlatna. Tačno je da imamo talenat i kvalitet, ali moramo svaki dan da radimo na hemiji, da nam ništa ne bude teško i da možemo na to da prevaziđemo teškoće koje će se ukazati.“, kaže selektor Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari