Pešić: Ovako nešto neće se ponoviti 1Foto: Fonet/KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je u Begrad, a na aerodromu ih su ih dočekali navijači.

Na konferenciji za medije selektor Svetislav Pešić ocenio je da je bilo mnogo prepreka na putu do cilja.

„Hvala igračima, kapitenu Bogdanu Bogdanoviću, to je jedna generacija rođenih 1994-1995. na čelu sa Bogdanom koji je malo stariji, a tu su malo mlađi Jović i Petrušev. Doživeo sam veliku sreću što sam radio sa tim momcima, svi su bili važni. Ovde se ne govori o individualnom kvalitetu, nego o ogromnom mentalnom sklopu. Te tri utakmice koje smo odigrali u Parizu, to se više neće ponoviti. Ovo je bio najbolji olimpijski turnir. Bio je ogroman kvalitet, sa najboljim igračima iz celog sveta. Uspeh je bio nemoguć bez jakog timskog duha i tog fokusa pre, za vreme i posle utakmice“, rekao je Pešić, prenosi Sportklub.

Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije i član druge petorke prvenstva poručio je da su svi stavili tim ispred ličnih interesa.

„Nismo znali koji su nam dometi, ali smo verovali. Svi su stavili tim ispred ličnih interesa. Izgradili smo zajedništvo. To nam je mnogo pomoglo“, rekao je kapiten.

Ognjen Dobrić je rekao da je bilo teško spremiti se za meč za bronzu posle poraza od Amerike.

„Bilo je teško da se vratimo posle poraza od Amerike, ali smo znali šta je cilj. Skupili smo se, odigrali odličan meč i stigli do medalje“, rekao je Dobrić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari