Petar Nenadić promovisan u Pari Sen Žermenu: Nestrpljiv sam, obogatio sam biografiju 1foto: psg.fr

Svađa sa zemljakom Momirom Ilićem omogućila je Pari Sen Žermenu da dođe do nenadanog pojačanja i zamene za Nikolu Karabatića. Petar Nenadić je večeras promovisan u novog člana PSŽ-a.

Trebalo je da sa Vespremom napadne evropsku krunu, međutim, šumovi na realciji sa trenerom Momirom Ilićem doveli su do toga da Petar Nenadić pre vremena napusti mađarskog velikana.

Respektabilni evropski mediji pisali su, potom, da će srpski as pojačati bukureštanski Dinamo, međutim, Pari Sen Žermen je želeo da iskoristi priliku i reši akutni problem dovođenjem vrsnog individualca.

Naime, Nikola Karabatić, koji je nedavno produžio ugovor sa Parižanima, zbog povrede neće igrati do kraja sezone. Uprava „svetaca“ je u nenadiću videla njeguv adekvatnu zamenu, brzo je reagovala, i na kraju preduhitrila konkurenciju.

– Ukazala mi se odlična prilika da potpišem za Pari Sen Žermen. Ponosan sam što sam se pridružio timu koji ima nekoliko talentovanih rukometaša. Daću maksimum da pomognem kolektivu tokom naredna četiri meseca. Očekuju nas važni ispiti, nestrpljiv sam što ću moći da obučem dres PSŽ-a i tako obogatim biografiju – istakao je Nenadić na promociji, svestan da će saradnja trajati do kraja tekuće sezone.

Interesantno je da je rukometaš ponikao u Crvenoj zvezdi, ugovor potpisao u noći kada PSŽ igra upravo protiv Vesprema, njegovog doskorašnjeg kluba.

U opremi Parižana mogao bi da debituje u nedelju kad je na programu gostovanje Šemberiju u prvenstvu Francuske, u kojem aktuelni prvak vodi veliku borbu sa Monpeljeom.

– Baš smo srećni što nam se Petar pridružio do kraja sezone. Povreda Nikole Karabatića naterala nas je da kompletiramo sastav. Nenadić ima idealan profil, njegov talenat je potvrđen, a iskustvo veliko, stečeno takmičenjem u najboljim evropskim ligama. Njegova pomoć biće dragocena u ostvarivanju naših ciljeva ovog ptoleća, jer smo oduvek bili ambiciozni na domaćoj ili međunarodnoj sceni – istakao je Tijeri Omaje, generalni direktor kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari