Petorka na poštedi, kraj za Mitrovića 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije izabrao igrače za završni turnir Svetske lige (22 – 27. jul).

Dejan Savić izmešao je prilično „karte“ u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti, prošlog meseca, najviše da bi odmorio važne pojedince do šampionata Evrope u Splitu (27. avgust – 10. septembar).

„Ranije smo odlučili da u Strazbur zbog naporne sezone ne vodimo Strahinju Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Đorđa Lazića dok je Branislav Mitrović u Budimpešti, takođe po dogovoru završio akcije za ovo leto.

U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo, da i ovi igrači osete zajedno ovo takmičenje. Preostali deo ekipe sa golmanima Dobožanovim i Mišovićem će od 21. jula nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu“, objasnio je svoj izbor selektor strateg dvostrukog olimpijskog šampiona, koji je u novi olimpijski ciklus ušao bez šestorice trofejnih veterana.

Srbija će Fajnal-ejt u francuskom gradu početi utakmicama grupne faze i to sa Crnom Gorom (22.7. u 18), Španijom (23.7. u 16) i Australijom (24.7. u 16). U drugoj grupi su Italija, Kanada, SAD i Francuska.

Za što bolji plasman boriće se: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Viktor Rašović, Vasilije Martinović (Novi Beograd), Luka Pljevančić, Nikola Lukić, Nemanja Vico, Bogdan Gavrilović, Marko Radulović, Filip Branković (Radnički KG), Đorđe Velkić (Ortiđa), Gavril Subotić, Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Ognjen Stojanović (Šabac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari