Petrušev pričao o haosu u nekadašnjem klubu: Nisam iznenađen i prošle sezone je bilo slično 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Prava slika o stanju u nekoj ekipi stiče se u momentima kada rezultati nisu u skladu sa postavljenim ciljevima. Efes je ove sezone pao na tom ispitu.

U Efesu još uvek žive na lovorikama nakon vezanih titula u Evroligi.

Ipak, bilo je dovoljno da ove sezone rezultati ne budu u skladu sa postavljenim ciljevima pa da se ambijent u ekipi naruši do mere da pojedinci više „očima ne mogu da se gledaju“.

Efes je porazom od Fenerbahčea, u poslednjem kolu Evrolige, izgubio sve šanse da se nađe u TOP 8. Razlozi neuspeha su višestruki, međutim, jedan od glavnih odnosi se i na ponašanje vodećih igrača.

Šejn Larkin je, čini se, bio najglasniji u negodovanju i upućivanju kritika na račun Ergina Atamana. Javno je poručivao da mu je minutaža na nekim utakmicama bila manja od očekivane, odnosno, da nije imao ključnu ulogu u odsutnim trenucima mečeva.

Nedavno je, zajedno sa Vilom Klajburnom, napravio scenu jer nije želeo da se sa gostovanja Karšijaki vrati autobusom, zajedno sa ostalim saigračima.

Doduše, putovanje od nekih šest sati autobusom sigrno ne bi prijalo dvometrašima. U odnosu na Vasilija Micića i saigrače, Amerikanci su svojevoljno odlučili da sačekaju prvi let za Istanbul.

U međuvremenu, pojavila se i informacija da je Ataman u pregovorima sa Panatinaikosom, i da će sigurno napustiti Efes na kraju sezone, kada će mu i isteći ugovor sa klubom.

Sam ambijent u ekipi iskusio je i Filip Petrušev, košarkaš Crvene zvezde, koji je prošle sezone bio u sastavu velikana iz Istanbula, ali je igrao veoma malo i to kao puki epizodista.

– Nije me iznenadilo što se to dešava. Prošle sezone je ekipa bila u sličnoj poziciji, ali je ispadanjem ruskih ekipa uhvatila priključak. Na kraju su ušli u osam, a mislim da bi i ove godine Efes otišao na fajnal for da je izborio plej-of. Problem Efesa je igra tokom cele sezone – mnogo je padova. Gube dosta utakmica, a to ih je i koštalo. Mislim da je možda i hijerarhija donekle narušena dolaskom Vila Klajburna. Sve u svemu, nije me iznenadio loš rezultat Efesa – iskren je bio Petrušev u razgovoru za Sport klub.

U nedostatku boljih opcija, 23-godišnji centar, koji ove takmičarske godine daleko više vremena provodi na četvorci, prihvatio je poziv da se preseli u Crvenu zvezdu i iskusi igranje u Evroligi na pravi način.

– Mislim da je ovo bila dobra evroligaška sezona za mene. Imali smo spor početak – ne samo ja, već i cela ekipa. Bilo je to nešto novo za mene, naročito na evroligaškom nivou. Imao sam daleko veću ulogu nego što je to bio slučaj ranije, ali i na poziciji na kojoj nisam ranije igrao. Prija mi i mislim da sam pružao dobre partije. Mislim da je bilo okej u tom smislu – naglasio je reprezentativac Srbije koji u Evroligi, u proseku ubacije 10,8 poena, uz 5,2 skoka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari