Pik Jute Džez u Partizanu 1Foto: www.seattletimes.com

Partizan je uspeo da angažuje vrlo kvalitetnog 22-godišnjeg pleja Najdžela Vilijams-Gosa sa Univerziteta Gonzaga. Crno-beli su potpisali dvogodišnji ugovor sa 191 centimetrom visokim organizatorom igre, kojeg je na poslednjem draftu izabrala Juta Džez kao 55. pika.

Vilijams-Gos je imao odličnu poslednju sezonu na univerzitetu. Gonzaga se prvi put u istoriji plasirala u finale fajnal-fora NCAA turnira, u kojem je poražena od Severne Karoline (71:65). Momak iz Oregona u finalu je bio najefikasniji igrač tima Marka Fjua (19 godina trener na Gonzagi) ubacivši 15 poena, uz devet skokova i šest asistencija. Zbog nastupa u finalu, ali i na čitavom fajnal-foru, Vilijams-Gos proglašen je za igrača godine na svom univerzitetu. Takmičarsku godinu završio je sa prosekom od 16,8 poena, šest skokova i 4,7 asistencija. Inače, novi plej Partizana bio je deo američke reprezentacije koja je na juniorskom Svetskom prvenstvu 2013. u Češkoj osvojila zlatnu medalju. Vilijams-Gos je prosečno postizao 7,9 poena, uz 2,8 skokova i 2,6 asistencija.

U javnosti se spominjalo da je Vilijams-Gos interesantan i Crvenoj zvezdi, međutim trener Miroslav Muta Nikolić uspeo je da angažuje vrlo kvalitetnog organizatora igre, koji bi trebalo da bude zamena za Ijana Bejkera, koji je neposredno po dolasku u Partizan teže povredio potkolenicu i veliko je pitanje da li će posle oporavka ostati u Humskoj. Klub se u međuvremenu zahvalio Džejmiju Skinu, koji nije prošao lekarske preglede zbog povišenog pritiska. Partizan su, osim Vilijams-Gosa, definitivno pojačali centar Obrad Tomić, australijski bek Tom Vilson i Aleksandar Aranitović iz Crvene zvezde. Na probi su pojedini igrači poput Strahinje Gavrilovića, Andrije Stevanovića i grčkog centra Janisa Dimakopulosa, dok je situacija sa Markom Pecarskim poprilično zamršena, jer talentovani 17-godišnjak ima važeći ugovor sa Bajernom iz Minhena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari