Piksi: Ne tražim alibi za Katar, ja svoj krst i dalje nosim 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objasnio je razloge loših rezultata u Kataru.

– Krenuli smo ambiciozno u kvalifikacijama i najveće zasluge za odlazak u Katar nose igrači. Euforiju ne možete da zaustavite. Srbija igra atomski fudbal, prvaci sveta, svi su to pomislili. Ali, to treba dokazati i na terenu. Najgora stvar za trenera koja može da se desi, desila se meni – rekao je Piksi na predavanju studentima na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Šef struke „orlova“ dodao je da i dalje ne sumnja da je Srbija bolja od Kameruna i Švajcarske i da prihvata odgovornost za svoje greške.

– Novembar je bio najgori tajming za zdravstveno stanje naših igrača. Kada mi je lekar dao izveštaj 3. novembra nisam mogao da verujem. Već sam tad znao da nećemo uspeti. To nije alibi. Ima mojih grešaka. Ali Srbija u Kataru nije bila u punom kapacitetu. Vi na Svetskom prvenstvu morate biti više nego 100 odsto spremni. A ja nisam mogao da vratim igrače na taj nivo za manje od 20 dana. Platili smo ceh stvarima koje ne bih voleo da se ponove. U sportu postoji radost, sreća, ushićene, emotivni naboj, ali dolazi i razočaranje, da ne valja ništa. Ja taj krst nosim i čekam momenat da se vratimo kao pobednici. Na greškama se uči. Katar nije trebalo da se desi kao ovakvo iskustvo, ali se desio. Ja sam iz toga naučio – zaključio je Piksi.

https://www.danas.rs/sport/dragan-stojkovic-piksi-kako-sam-izgradio-autoritet-u-svlacionici-i-zasto-pobede-slavim-sam-u-svojoj-sobi/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari