Piksi o Tadiću biranim rečima: Predložiću da mu se priredi oproštajna utakmica, bilo mi je mnogo drago što je kapiten i "desetka" 1Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus

Kad krene Liga nacija u fudbalu utakmicom Srbije i evropskog prvaka Španije na Marakani 5. septembra, domaći selektor Dragan Stojković neće imati Dušana Tadića u timu, a moraće da odredi i drugog za kapitena.

Tadić je, imajući u vidu da je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bio bez dlake na jeziku po pitanju svog statusa i Piksijevog odnosa prema njemu, doneo očekivanu odluku da više ne igra za reprezentaciju.

O tome se selektor izjasnio preko Fudbalskog saveza Srbije.

„Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja. Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica. Predložiću predsedniku Džajiću i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio kao veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi. Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, video sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari