Od euforije do leskovačke blamaže s Bugarskom: Da li je Piksi izgubio podršku jer nije hteo da gleda u SNS semafor?

Ostavite komentar


  1. Piksi, čovek od integriteta, ne vole ga Delije, ne vole ni Grobari, a čini se ni vladajuća partija… To je dovoljno da ga narod voli. Uveo nas je u A grupu lige nacija i vezao dva velika takmičenja uzastopno, pustite ga da radi.

  2. Gospodo iz lista Danas, nisam vas simpatizer, ali ovaj tekst koji ste napisali je fantasticna neutralna novinarska analiza, koja je tacna od prvog do poslednjeg slova. Hvala.

  3. Stojkovic je los selektor i treba da ode. ZNALO SE DA CIM vUCIC UMESA POLITIKU U FUDBAL DA NEMA USPEHA.

  4. Ako misli da se vise ne bavi poslovima fudbalskog trenera vodice selekciju u Nemacku (gde ga ocekuje blamaza),uzeti pare i ziveti negde kao penzioner (tako je prosao i Ilija Petković).Ostavkom ostace upisan kao selektor koji je Srbiju odveo na Svetsko i Evropsk prvenstvo i mogućnost daljeg rada u svetskom ili nasem fudbalu.Izbor je njegov.

  5. Zasto je covek kriv?Okej,ne igramo sjajno ali kad smo to pa igrali?Odveo nas na svetsko,odveo u A grupu lige nacija,odveo na evropsko pa koji je selektor uradio vise?Nemamo mi igrace za bolje a da oteramo coveka koji ima karakter i da dovedu nekog poltrona to ne treba raditi,jer su ovo sad politicke igre.

  6. Nema ništa od srpskog fubala, ni Piksi tu ne može da pomogne, ali novoizgrađeni stadioni zato služe da se desetinama hiljada mladih kladioničara po Srbiji (možda i više nego polovina muške mlade populacije u Srbiji visi po kladionicama, tj. značajni deo biračkog tela) stvori privid sveta u kome oni žive (moderni stadioni po Evropi koje gledaju satima na TV-u po kladionicama i kod kuće). I sada, odjednom isto to što je neki takav gledao na televiziji bude na dohvat ruke u njegovom gradu, a za to je zaslužan zna se ko.

  7. Kakve veze ima „SNS semafor“ i kvalitet igre? Da li je moguće da ne razumete suštinu?

  8. Hahahaha pa mi Srbi smo neprevaziđen narod.Mi od svega moramo da napravimo teoriju zavere.
    Da su hteli da sklone Piksija,sklonili bi ga odmah posle Katara.Ovako ovo su prazne price.Piksi i upravni odbor reprezentacije su iskljucivi krivci za losu igru.Piksi luta sa postavom, poziva igrace koji ni u svojim klubovima ne igraju.Poslednja linija mu je spora za igru sa tri stopera.Zadnji vezni igraci su vise u napadu nego u odbrani.Kada odu napred ne mogu da se vrate.Nasi ful bekovi to nikako nisu pogotovo desna strana.Jurili Samardzica a sad jedva dobija sansu da igra.Posle su ludi oni sto imaju nase poreklo a nece da igraju za Srbiju. Sklonili ste Muslina jer je nije hteo SMSa i ispostavilo se da je u pravu da on i Tadic ne mogu da igraju zajedno.

  9. Е имали смо ми и селектора и пчласман и игру и раније али је управо та политичка мафија Муслина сменила

  10. Kakav crni Pixi..da zahvalimo Mitrovicu koji nas je odveo i na Svetsko i sada na Evropsko prv.

  11. Previše su uložili u Piksija da bi ga tek tako pustili niz vodu, nego kad prodju izbori.

  12. Sve uspehe nacionalnog tima treba vezati za fenomenalnu igru Mitrovića.Pogledajte samo gol postignut Portugalcima u Lisabonu pa to je više od majstorije jednog fudbalera,to je bilo ravno magiji.Treba dodati i onu misteriju iz Beograda istih protivnika i magiju onog drugog Mitrovića koga je Piksi zaboravio.Ove kvalifikacije za EURO su bile smejurija treba biti realan.Dve pobede nad CG i Litvanijom dva nezasluženo remija sa Bugarima i dva poraza od Mađara su ništa.U Nemačkoj bez boda bez obzira na protivnike to nam je sudbina.Treba biti realan mi smo u teškom položaju što se fudbala tiče ovi polako odlaze a zamene nema ni od kuda.

  13. Једну од (ретких) паметних ствари у животу сам урадио 1982. године. Тад сам коначно престао да пратим фудбал, после светског првенства у Шпанији. Наслови у новинама су били „Хоћемо медаљу, па макар и златну“. Колико сам имао, од тад, слободних вечери. А радио сам много паметније ствари. Шетао се, гледао филмове или читао неку добру књигу. Топло препоручујем. Хвала богу и моју децу заболе за губљење времена, звано праћење фудбала. Кошарка.. е то је нешто друго. Ту смо имали неке резултате.

  14. Novi selektor biće Vladimir Petrović Pižon,a tim će sastavljati Danilo Vučić i Aca Rošavi.

  15. Sad branite Piksija…. ? Smiješna vam je ova zamjena teza. Ako gledate kako igra reprezentacija,sve će vam biti jasno. Čovjek nema pojma o trenerskom poslu,to je problem,a ne koju partiju podržava. Zato i treba da ide što prije,to bolje.

  16. Cim se uplela politika i politicke vodje u ingerencije trenera, morao je Piksi da poklekne, a na zalost i svaki buduci trener treba da bude svestan upliva politickih kadrova u sport.

  17. Piksi e bio trener Japanskog tima a ne Koneskog.Kada hoćete da lažete bar brobajte da se držite činjenica koje svako zna.

  18. Kakve igrače imamo? Osrednje i loše. Igra li neko u Sitiju,Realu,Bajernu…Sergej i Mitar otišli u S.A. Većina sede na klupi u osrednjim klubovima. O Piksiju kao fudbaleru sve najbolje a o selektoru ne baš. Nemamo bekove,formacija koju igramo ne može bez bekova,vezni red spor a ima ih i za penziju. Da nije još tog Piksijevog optimizma koji prenosi na igrače ne bi ni ovo ostvarili. Sve u svemu,fudbal je tamo gde je oduvek bio okrenimo se streljaštvu,atletici,vatetpolu,košarci… Naravno bez Vučića ako može ali teško.

  19. Piksi je bio piksi dok je igrao fudbal.Ali neka se mane posla trenera.Podrzavao sam ga svim srcem kada je preuzeo reprezentaciju,znajuci da niko nece moci da mu sastavlja tim i da ce igrati ofanzivno sto ovom timu generalno i odgovara.Ali nije dorastao za ovaj posao.
    U ovom timu nista ne funkcionise ,pocetnna sastav uvek je los, postavka igre, taktika, nista ne funkcionise.Odbrana ne postoji,3 igraca u zadnjem redu sa dva krila je ravno samoubistvu, linija nam ne funkcionise. ne povezanost redova delujemo tragicno.A i na terenu deluje da je svma vise mucno da trce ,ne znaju sta rade.
    Posteno bi bilo da se zahvali i da prepusti evropsko prvenstvo nekom drugom,
    Ali sam skeptik po izboru novog selektora.Moze da nas ne zadesi veca nesreca da nam SNS kadar izabere nekog Bahara Krstajica kome ce Terzic da preporucuje igrace da bi im podigao cenu za dalju preprodaju.
    Mozda bi Paunovic i Jokanovic bili neko resenja ,naravo glavni pred uslov bio bi da se niko ne mesa u selekciju igraca….
    Ako bi dosao neki osrednji inostrani trener on bi samo uzeo lovu…
    Jedini covek koji bi mogao da vodi ovaj tim do uspeha bio bi Radomir Antic ali njega vise nema.

  20. Плата месечно 60 хиљада евра.Би ли ви поднели оставку?

  21. Gluposti, imao je staće, i sa Portugalijom, koja je oba meča bila bolja od nas i sa Bugarskom koja je oba meča bila bolja od nas. Da ne pričamo o Maďarskoj koja nas je tri ili četiri puta pobedila. Piksi nije selektor za reprezentaciju, on je i kao trener dobijao otkaz od klubova. Ima svetske junjorske i Eveopske junjorske igrače, plus najbolji igrači koji nisu bili u sastavi sa reprezentacijama. Debakl na svetsko prvenstvo, jedan bod to niko još od selektora nije imao, ili su bila dva remija i jedan poraz ili jedna pobeda dva poraza. Ali zašto nije dao ostavku zbog novca, koji uzima iz budžeta naroda, za kvalifikovanje na svetsko prvenstvo je uzeo 1.500.000 evra plus premije, a i sada dobro prolazi za kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo, nije manje od 1.000.000 evra, nema tu patriotizam, nego uzmi sve što možeš, bez stida i obraza. To mu niko ne bi dao da vidi bili koji klub ili reprezentaciju. To treba da zna narod. On nema veze sa taktikom i gde ko treba da igra. Umesto da igra sa dva bela i dva halfa on tera da mu krila igraju bekove, gde ispadaju iz igre i atvara se šansa protivničkim igračima da lakše dođu do našef gola i daju mam gol. Videlo se da ne može da se igra sa dva ofanzivna vezna igrača Tadićem i Sergejem, jedan mora na klupu, a tubje i najtalentovaniji među njima Samardžić, koji ne dobija šansu, ne može ni da se igra sa dva klasična napadača, Mitorvića i Vlahovića, jedan mora na klupu, jedino ako se juri rezultat, mora da ima dva defanzivna vezna igrača koji će da pokrivaju odbranu i kvare napad protivnika, dve radilice, a to su Lukić, Maksimović, Gudelj, treba pozvati i Bjelića, dečko trči za trojicu. Bekovi mora da budu Mladenović, Pavlović, Terzić, Lazović, Nedeljković, Milenković, s tim da Pavloviç i Milenković mogu da budu i halfovi, pored njih tu su Babić, Veljović, Ilić, Mušović.

  22. Ostace upamcen kao najbolji fudbaler Srbije do sada i jedini selektor koji je sastavio Srbiji dva velika turnira!!! Igra!!! I Muslin nije dobro igrao pa je izborio Rusiju, a onda otisao!!! Mozda je poredjenje neumesno, ali ovaj predsednik svega u Srbiji ce ostati upamcen po onoj sablasti Beograda na vodi, onoj skalameriji Stefana Nemanje, inteligentnim cobanom Kokezom kome je dozvolio da mazne pola milijarde evra i pobegne, po onom Grcicu sto je lozio blato u termoelektranu i ojadio sve nas za milijardu evra i mnogo, mnogo toga sto ce generacije djaka uciti!!!

  23. Shojković je kao trener jako loš , Srbija sa njim nema nikakve šanse jedva su se i kvalifikovali.

  24. Koja smo mi drzava banana kada za mesto selektora u reprezentaciji to treba sa predsednikom da se dogovaras, to ni u Slobino vreme nije bilo. U stvari nismo mi banana drzava nego kikiriki,semenke

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.