Piksi veoma zabrinut zbog Vlahovića: To sa njegovim povredama nije baš normalno 1foto Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije moraće u odlučujuću fazu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo bez jednog od najboljih golgetera.

Dušan Vlahović neće moćiu da pomogne saigračima u reprezentaciji Srbije protiv Mađarske 14. oktobra u Budimpešti i tri dana kasnije u Beogradu u duelu sa Crnom Gorom.

Ishodi te dve utakmice mogli bi da odrede putnike na kontinentalni šampionat naredne godine u Nemačkoj.

Vlahović ima problema sa leđima zbog kojih je propustio poslednje tri utakmice Juventusa u Seriji A. Srpskog golgetera nije bilo u sastavu Stare dame protiv Lećea, Atlante i Torina.

Nažalost, Vlahoviću se stanje nije popravilo tako da neće biti u mogućnosti da se priključi saigračima u reprezentaciji Srbije.

– Vlahović je otpao sa liste, neće biti u konkurenciji jer ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje, bili smo u kontaktu i naš doktor je komunicirao sa Juventusovim. Naravno da nam je žao što nije sa nama, vrhunski je napadač, ali te neke povrede te brinu jer je mlad igrač, a problemi sa leđima, preponama… Čime već. Nije baš normalno, ali moramo da prihvatimo da je to tako – potvrdio je selektor Stojković da Vlahovića neće biti u timu za predstojeći dvomeč u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Srbije uverava javnost da je dobro porazmislio pre nego što je odlučio da Luku Jovića ne pozove za mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom. Osim Aleksandra Mitrovića i Petra Ratkova, „orlovi“ neće imati treću opciju u samom špicu napada.

– O ovom meču razmišljam već mesec dana. Pažnja mi je usmerena ka tome. Nijedan trener ne voli kada su mu igrači povređeni. Osetili smo to u Bugarskoj kada su nam falila trojica napadača. Tu činjenicu morate da prihvatite. Naravno da sam zabrinut kao trener kada nije bilo Vlahovića u timu Juventusa. Prođe jedna, druga nedelja i shvatiš da ne možeš da računaš na njega. Neće biti poziva drugim igračima. Raduje me da ćemo imati malo više vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo. Iskoristićemo to vreme da se ekipa uigra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari