"Pionir je naša kuća": Čović u predvečerje finala Zvezde i Partizana u ABA ligi zamolio navijače crveno-belih da ostanu mirni (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na dan prve utakmice u finalu plej-ofa košarkaške ABA lige, u kojoj je Crvena zvezda večeras (20.30 časova) domaćin Partizanu u hali „Aleksandar Nikolić“, njen vodeći čovek Nebojša Čović je u video-obraćanju pozvao navijače crveno-belih da, bez obzira na bilo šta, budu u granicama sportskog bodrenja.

„Jako je važno da se naši navijači ponašaju u duhu sporstkog fer-pleja. Biće rigorozne mere kontrole, moći će da se uđe sa sezonskim kartama. Očekujem da svi zajedno dođemo cilja, a to je osvajanje ABA lige. Molim navijače da ne nasedaju ni na kakve provokacije, čak ni na one seksističke kada krenu zagrevanja. Važno je da bodrimo svoju ekipu i da u tom bodrenju stvorimo sve regularne uslove za sve subjekte, pre svega mislim na sudije“.

Prvi čovek Crvene zvezde je obrazložio i odluku da se igra u hali „Aleksandar Nikolić“:

„Pionir je naša kuća. Nismo uspeli sa Arenom da napravimo dogovor da uđemo u malu salu, tako da smo se opredelili za Pionir. U njemu ćemo igrati finale plej-ofa. Naglašavam medijima da prave senzacionalističke izjave, zato što će oni snositi najveću odgovornost za ono što će da se događa. Mi ćemo naš deo uraditi maksimalno“.

 

Za kraj, Čović je poručio još jednom:

„Još jedan apel navijačima, ne ubacujte ništa na teren, bez obzira na pravdu, ili nepravdu, na frustracije. To će jedva dočeakti da primene već viđene scenarije iz proteklih sezona“, istakao je Čović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari