U nedelju uveče u NBA ligi je odigrano ukupno sedam utakmica, a najzanimljivije je bilo u Bostonu gde su domaći „Kelti“ savladali aktuelnog šampiona San Antonio sa 98:90.
Najzaslužniji za 39. trijumf Seltiksa bio je Pol Pirs koji je meč završio sa 35 poena, dok je kod Teksašana, koji će do kraja sezone igrati bez MVP prošlogodišnjeg finala Tonija Parkera, odličnu partiju pružio Tim Dankan.

U nedelju uveče u NBA ligi je odigrano ukupno sedam utakmica, a najzanimljivije je bilo u Bostonu gde su domaći „Kelti“ savladali aktuelnog šampiona San Antonio sa 98:90.
Najzaslužniji za 39. trijumf Seltiksa bio je Pol Pirs koji je meč završio sa 35 poena, dok je kod Teksašana, koji će do kraja sezone igrati bez MVP prošlogodišnjeg finala Tonija Parkera, odličnu partiju pružio Tim Dankan. Gorostasni centar sa Devičanskih ostrva bio je dominantan pod obručima i pored 22 poena je zabeležio 14 skokova i šest asistencija. Sparsi se sa skorom 32-17 nalaze na trećem mestu divizije Jugozapad iza Nju Orleansa (34-15) i Dalasa (34-16).

Krstić u sve boljoj formi

Nju Džersi je u noći između nedelje i ponedeljka lako na svom terenu savladao favorizovani Dalas (101:82), a sve ljubitelje košarke u Srbiji obradovaće vest da se Nenad Krstić vratio u startnu petoku „mrežica“ i da je nakon dužeg perioda imao zapažen učinak. Bivši centar Partizana je protiv „teladi“ zabeležio po osam poena i skokova, na taj način potvrdivši najave da je povreda zbog koje je propustio veliki deo ove sezone, konačno prošlost.

I dok je meč u Masačusetsu i rezultatski i po kvalitetu opravdao očekivanja, to se ne može reći za duele između Denvera i Klivlenda odnosno Majamija i Lejkersa.
Duel dve mlade superzvezde Karmela Entonija i Lebrona Džejmsa nije bio previše zanimljiv pošto je Denver lako savladao Klivlend sa 113:83. Entoni je u pobedi Nagetsa učestvovao sa 27 poena, dok je sa druge strane „kralj Džejms“ ubacio 30. Naš Aleksandar Pavlović nije nastupao za Kavalirse u ovom meču zbog povrede.
Utakmica između Majamija i Lejkersa (94:104) koja je odigrana na Floridi bila je rezultatski neizvesna samo u prvom poluvremenu, pošto su „jezeraši“ u nastavku zahvaljujući Kobiju Brajantu (33p) „dodali gas“ i naneli ekipi Peta Rajlija jubilarni 40. poraz ove sezone.
Toronto je u gostima savladao Minesotu (82:105) za koju je Marko Jarić postigao 11 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Rezultati: Boston – San Antonio 98:90, Majami – LA Lejkers 94:104, Nju Džersi – Dalas 101:82, Detroit – Šarlot 113:87, Minesota – Toronto 82:105, Denver – Klivlend 113:83, Finiks – Vašington 108:107.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari