Piter Olanjinka zvanično predstavljen kao novo pojačanje Crvene zvezde: Napadač iz Nigerije potpisao trogodišnji ugovor 1Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je predstavio svog novog igrača Pitera Olanjinku, 28-godišnjeg Nigerijca koji je prošle sezone nastupao za Slaviju iz Praga.

Čelnici crveno-belih dogovorili su dolazak Olanjinke još u januaru, i to bez obeštećenja.

Na konferenciji za medije koja je održana na Zlatiboru, gde se ekipa srpskog šampiona nalazi na pripremama, Nigerijac je izjavio da je dolazak u Crvenu zvezdu veliki izazov.

– Svestan sam da je ovo korak napred, a promena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe – rekao je fudbaler koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

On je dodao da je odgledao nekoliko mečeva svog novog kluba i da je oduševljen kvalitetom ekipe.

– Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam „Marakanom“. Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko Zvezdinih mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim – izjavio je napadač koji je zabeležio četiri nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.

Olanjinka je u dresu Slavije iz Praga, čiji je bio i kapiten, odigrao 183 utakmice i upisao 50 pogodaka i 26 asistencija.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkel je naveo da je Olanjinka bio najbolji igrač u Slaviji iz Praga i dodao da ima veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima.

– Verujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu – rekao je Mrkela.

On je najavio da će Zvezda uskoro dovesti još jedno pojačanje.

– Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je reč o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka – istakao je Mrkela.

Zvezda je pre u ovom prelaznom roku uz Olanjinku dovela i Edmunda Adao, Ozrija Glazera, Žana Filipa Krasoa i Marka Stamenića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari