Pjastri: Meklaren će dati prednost borbi za titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1 1Foto: EPA-EFE/Zoltan Balogh

Vozač Meklarena Oskar Pjastri rekao je da će njegova ekipa dati prednost borbi za titulu u šampionatu konstruktora u Formuli 1, pre nego da pomogne Landu Norisu u borbi za titulu u konkurenciji vozača.

Meklaren zaostaje 42 boda za Red Bulom u šampionatu konstruktora, a zaostatak je smanjio pošto je u poslednja tri meseca imao bolji bolid, pa su Pjastri i Noris u poslednjih 10 trka bili na pobedničkom postolju i ostvarili dve pobede.

Na polovini sezone Noris zaostaje 78 bodova za prvoplasiranim trostrukim uzastopnim šampionom Mksom Verstapenom iz Red Bula. Do kraja sezone ima još 10 trka.

„Prvi cilj je da se osvoji titula u šampionatu konsktruktora i mislim da imamo jake šanse za to. Smanjili smo zaostatak za Red Bulom u poslednjih šest ili sedam trka. Što se mene tiče, želim da na što boljem mestu završimo takmičenje. Ne izlazim iz trke za titulu, to je veliki zadatak, ali želim da nanižem dobre trke i budem konstantan na vrhu i pomognem ekipi da osvoji titulu konstruktora“, rekao je Pjastri za Skaj.

„Ako dođe do situacije u kojoj krajem godine moram da pomognem Landu, onda ćemo o tome svakako razgovarati, ali prvi cilj je da osvojimo titulu konstruktora i da pokušam da obavim dobar posao i za sebe“, dodao je 23-godišnji australijski vozač.

Na početku sezone nije se očekivalo da će Meklaren biti konkurent za titulu, pošto su vozači Red Bula u prve četiri trke tri puta bili na prva dva mesta.

Pjastri je pobedio u Mađarskoj i ostvario prvi trijumf u Formuli 1.

„Krajem prošle godine imali smo zaista brz bolid na određenim stazama, ali smo morali da se oslonimo na to da bismo ostvarili dobre rezultate. Ove godine smo svuda bili brzi i uživanje je biti deo toga, ali svima je uvećano samopouzdanje jer se ne oslanjamo na brze krvine kao prošle godine. Možemo da napredujemo i budemo prilično uvereni da ćemo biti, ako ne najbrži, onda jedni od najbržih i to nam je odlično za narednu godinu“, naveo je Pjastri.

On je dodao da mu je samopouzdanje poraslo i da u drugoj godini u ekipi mnogo uči i ostvaruje dobre rezultate.

„Želim da naučim što više i da ostvarim što više uspeha ove godine. Ali mislim da je realniji cilj da pokušamo da postavimo jake osnove za narednu godinu“, naveo je Pjastri.

Posle letnje pauze šampionat Formule 1 nastavlja se 25. avgusta trkom za Veliku nagradu Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari