Pjetlović, Jakšići, Drašović, Vasić: Predstavljen novi tim Vaterpolo kluba „Radnički” 1Foto: Grad Kragujevac

 

Tim Vaterpolo kluba „Radnički” koji će u predstojećoj sezoni 2024/2025 braniti boje kragujevačkih delfina, pojačan je imenima zlatnih momaka iz Pariza: Nikola Jakšić, Dušan Vasić, Radomir Drašović, Petar Jakšić, kao i Duškom Pijetlovićem, trofejnim reprezentativcem i četvorostrukim olimpijcem.

Vaterpolisti i stručni tim kluba predstavljeni su danas na svečanosti u Knjažesvko-srpskom teatru na kojoj je u ime Grada Kragujevca prisustvovao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Trener ekipe „Radničkog” koja je osvojila Jadransku ligu, šampionsku titulu, tri kupa, igrala finale Kupa šampiona je aktuelni olimpijski šampion, Uroš Stevanović, koji je već 11 godina u VK „Radnički”.

– Sa svim usponima i padovima čuvamo kolektivni duh u klubu i zbog nas i publike nalazimo optimizam za predstojeću sezonu. Dolaskom olimpijaca ambicije su nam kao i uvek najveće, ali sada realnije. Za vikend nas čekaju evropske kvalifikacije, a zatim počinje Jadranska liga, kazao je Stevanović i pozvao Kragujevčane da nastave da bodre svoje vaterpoliste na bazenu u Kragujevcu.

Kapiten aktuelnih olimpijskih prvaka, Nikola Jakšić, kaže da dolazak u VK „Radnički” smatra iskorakom u svojoj karijeri i da očekuje najviše uspehe.

– Ekipu čine momci koji imaju ista očekivanja kao ja, a to je da osvojimo sve što budemo igrali. Takav mentalitet imamo u reprezentaciji i prenosimo ga ovde. Neće uvek sve moći da bude idealno, ali težićemo tome, poručio je Jakšić, naglasivši da će veliki deo sezone zavisiti od predstojećeg turnira.

Jugoslav Vasović, direktor kluba, ističe da je „Radnički” s godinama postao poželjan klub u koji igrači rado dolaze. Što se predstojeće sezone tiče, Vasović je rekao da je želja tima osvajanje sva četiri trofeja u četiri takmičenja koja će igrati i dodao da to sigurno neće biti lako, ali će svi stremiti tome.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari